Pri Martinu
De familie Šmalcic heeft 5 ha terrein en verbouwt daar groente, graan en fruit op een ecologische manier. Zij gebruiken dit voornamelijk als ingrediënten voor hun gastronomisch aanbod.
Behalve het verhuren van drie tweepersoonskamers met ontbijt wordt een fantastische keuken aangeboden. Gasten kunnen onder andere in de grote gerenoveerde wijnkelder worden ontvangen. Ze zijn gespecialiseerd in de traditionele Sloveense keuken; geroosterde varkens- en lamsbout, dumplings, brood en cakes van eigen meel, gerechten met zelfgeproduceerde honing en wijn, eigen vruchtensappen, thee van eigen kruiden en zelfgestookte cognacs. Al deze producten zijn ook te koop en worden op kleine marktjes in de buurt verkocht. De eigenaar laat u graag zijn wijngaard (op 7 km afstand in Trebèe), Aroniaplantage en kruidentuin zien.
Om te bekomen van de culinaire uitspattingen leent de omgeving zich voor allerlei sportieve uitstapjes; wandelen en zwemmen en, in de winter, skiën en langlaufen. Podsreda bevindt zich in de directe nabijheid van het regionale park Kozjansko.
Algemene informatie
Gesproken talen
Logies
Maaltijden
Landschap in de omgeving
Producten van de boerderij
Een deeltijd-boerderij
Biologische of biodynamische boerderij
Tuinbouw, Wijnbouw en/of olijfteelt