1. Bulgarije
  2. Gorno Draglishte
  3. Deshka Guesthouse
image

Deshka Guesthouse

Locatie en atmosfeer

Welkom in het huis van Deshka en Vlado, gelegen in de Razlog-regio in het zuidwesten van het land. U bevindt zich hier in het Nationaal Park Pirin en dichtbij Nationaal Park Rila, beide onderdeel van Pan Parks van het Wereld Natuur Fonds. In het huis is een kamer ingericht als etnografisch museum met spullen van de families uit het dorp. Op de kleine binnenplaats lopen wat kippen en er is een tuin met groenten en fruit. Het huis is gecertificeerd door de Bulgaarse stichting van het alternatieve toerisme (BAAT) als een ‘Green Lodge’ en het heeft een certificaat van Pan Parks.

Faciliteiten en aanbod

In een uitbouw aan het huis liggen diverse kamers en een serre. Alle gasten worden door Deshka in de keuken uitgenodigd waar zij kookt met uitsluitend ingrediënten die bij haar of bij haar dorpsgenoten in de tuin en op het veld groeien. Zij kopen alleen producten die ze niet zelf kunnen produceren en gooien alleen dingen weg die ze echt niet meer kunnen hergebruiken. Het varken ‘Gude’ zorgt voor de verwerking van het keukenafval en de rest wordt gecomposteerd. Verder zijn er zonnepanelen en energiezuinige lampen. Er worden schoolkinderen uitgenodigd die les krijgen over de natuur en de tradities. Tenslotte onderhoudt de familie de eco-trails in de omgeving.

Omgeving en activiteiten

Er zijn hier veel paden in de bergen, zodat u fantastisch kunt wandelen en van mooie vergezichten kunt genieten. Zo’n 4 km verderop ligt Dobarsko met zijn 25 meter hoge waterval en zijn bekende kerk uit 1614 die vele fresco’s bevat. U kunt in dit dorp ook een folklore-optreden bijwonen. Een van de populairste ski-oorden van de Balkan, Bansko, ligt op 12 km van het guesthouse.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarOpeningstijden campinghele jaarReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Bulgaars, Engels

Logies

Aantal personen14Aantal kamers6Prijs eenpersoonskamer per nacht15Prijs tweepersoonskamer per nacht€ 20 Prijs is inclusief ontbijt

Maaltijden

Eigen restaurant/kantineVerkoop van eigen productenOntbijtLunchDinerAfstand tot supermarkt1 kmAfstand tot restaurants1 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Buitensportfaciliteiten

Georganiseerde tochten in de omgeving

Rondleiding over het boerenbedrijf

Meehelpen op boerderij mogelijk

Workshops en cursussen

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Gemarkeerde wandelpaden

Natuurwandelingen met gids

Paardrijden

Landschap in de omgeving

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadRazlogDichtstbijzijnde dorpGorno Draglishte