1. Turkey
  2. Mugla
  3. Knidia Farm
image

Knidia Farm

Location and atmosphere

De biologische boerderij Knidia is omgeven door wijngaarden en bergen. Op 1 km vindt u het strand, op 2 km een dorpje en op 4 km het historische Knidos. Knidia ligt vlakbij een oud klooster, de Mizingitwaterval en oude molens. Op de boerderij worden druiven geteeld, wijn gemaakt en fruit, olijven en amandelen geoogst. Sinds kort worden er ook medicinale planten geteeld. De boer en de boerin zijn gestopt met hun oorspronkelijke werk om op een meer ecologische manier te gaan leven. Liefhebbers kunnen meehelpen met de dagelijkse werkzaamheden op de boerderij.

Facillities

U verblijft in één van de twee houten hutten of in een oude molen. Zittend onder de pergola kunt u genieten van het water dat onder de molens doorstroomt. Het Europese toilet en het bad op zonne-energie vindt u in een gebouwtje buiten. Het is ook mogelijk om op het terrein te kamperen. U kunt meeëten met de familie, dat wordt zelfs erg gewaardeerd. De boerderij is minder geschikt voor kleine kinderen. Er zijn allerlei boerderijproducten te koop zoals olijfolie, carobsap, wijn en zelfgemaakte zeep.

Surroundings and activities

U kunt hier in de omgeving heerlijk wandelen en fietsen. De voornaamste middelen van bestaan in deze regio zijn de productie van olijven, amandelen en honing. In het dorpje is er een markt waar deze, en andere producten, te koop zijn. Belangrijke diensten, zoals het ziekenhuis, postkantoor en apotheek vindt u in nabijgelegen Datça.

General information

Opening times accommodation01-05 t/m 30-09

Languages spoken

Turkish, EnglishTurkishEnglish

Selfcatering housingunit

Number of holiday units3Prices on request

Farm camping

Prices on request

Food

BreakfastLunchDinner

Facilities

Participation in daily farm-activities possible

Special target groups

Working on the farm (in exchange for board and lodging) possible

Landscape characteristics

Farm production

A full-time farm

Working according to IFOAM-principles

Horticulture, Fruticulture, Viticulture and/or olive cultivation

Route description

Nearest cityDatça
Nearest village