1. Slovakia
  2. Rohozná-Brezinky (Brezno, Karpaten)
  3. Kemping, Apartmány Sedliacky dvor
image

Kemping, Apartmány Sedliacky dvor

Location and atmosphere

Camping Sedliacky dvor oftewel het Boerenhof is een kleine, gezellige familiecamping, centraal gelegen in Slowakije, aan de voet van de Lage Tatra. Het is er zeer landelijk met rondom weidse uitzichten. De boerenwoning heeft oude, traditioneel gebouwde schuren, een waterput en de oude boomgaard geeft heerlijk onbespoten fruit. Hier kunt u genieten van het eenvoudige leven op het platteland, zoals het vroeger was. Stilte, rust, prachtige luchten en een immense sterrenhemel.

Facillities

De camping is zes hectare groot en u kunt uw eigen staanplaats uitkiezen. In de woonboerderij is de wasgelegenheid, een afwasruimte en een boerenkeuken waar u kunt koken, een pizza bakken of Slowaaks gebak eten maar waar u ook spelletjes, een kleine boekenvoorraad vindt en waar de verkoop van boerenproducten is. Er is een ingerichte caravan of tent voor twee tot vier personen te huur; een traditionele, ruime vakantiewoning voor twee tot zes personen of een kamer op basis van bed & breakfast voor een tot vier personen. Voor gezamenlijk gebruik is er een grote kampvuurplaats, een boomgaard met hangmatten en zitjes, een moestuin, een kruidentuin en een natuurlijke zwemvijver. Een ontbijt is verkrijgbaar op bestelling en in juli en augustus zijn er elke dag verse broodjes. Voor kinderen zijn er speeltoestellen zoals trampolines, een tafeltennis en schommels. Wifi is beschikbaar.

Surroundings and activities

Diverse mooie mountainbike-, GPS- en wandelroutes beginnen direct vanaf de boerderij. In de zomer zijn er veel folklore-festivals en in de winter zijn er zes skigebieden op maximaal 30 minuten rijden. De bergen van de Tatra zijn met de auto makkelijk bereikbaar voor een dagtrip. Het prachtige Nationale Park Slovenský Raj of Slowaaks Paradijs ligt op 70 kilometer en de beroemde Dobšinská L’adová Jaskyňa, een unieke ijsgrot, ligt op een uurtje rijden. Maar u kunt ook lekker op de boerderij blijven en als u wilt meehelpen met fruit plukken en verwerken, likeuren maken, hout hakken, hooi binnenhalen of de dieren voeren.

General information

Opening times accommodationyear roundOpening times campsite15-04 t/m 31-10

Languages spoken

Dutch, English, German

Lodging

Number of persons4Number of rooms1Price single room per night15,00Price double room per night€ 20,00 (zomer) per room

Selfcatering housingunit

Number of persons6Number of holiday units1Please bring your own towelsPrice smallest unit per week€ 330 per unitPrice largest unit per week€ 480 per unit

Farm camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches20Number of tent pitches10prices per person€ 3,75, kind 2,75Price tent per night€ 3,00Price caravan/camper per night€ 4,00Costs for use electricity per day€ 3,50Caravan rental price per week€ 275,00Tent rental price per week€ 260,00Price carparking€ 2,25

Food

Sales of own produceBreakfast€ 4,00Distance to supermarket1 kmDistance to restaurants1,5 km

Facilities

Campfire/barbecue

Open-air swimming pool

Guided excursions in the surroundings

Participation in daily farm-activities possible

Workshops and courses

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Indoor swimming pool

Health resort

Tennis court

Wintersports

Children

Small live stock for children

Playground

Open air children's pool

Special target groups

Working on the farm (in exchange for board and lodging) possible

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)558

Farm production

A part-time farm

Pastural agriculture, Fruticulture, Stock breeding

Route description

Nearest cityBreznoNearest villageRohozná