1. Slovakia
  2. Nová Ba?a (Žarnovica, Karpaten)
  3. Driesneyland
image

Driesneyland

Location and atmosphere

Dit oorspronkelijk dubbele boerderijhuis werd omgebouwd tot een accommodatie voor natuurtoeristen, die rust en harmonie met hun omgeving zoeken. Er staan vele soorten fruit- en notenbomen, die niet bespoten worden en waarvan je het fruit zo van de boom mag halen en opeten. Er is een eigen waterkringloop, met water uit het beekje beneden in het dal en regenwater. Het huis werd duurzaam verbouwd met zoveel mogelijk natuurlijke materialen. De tuin is diervriendelijk aangelegd met veel verschillende hoekjes en beplanting en er komen allerlei soorten vogels, marters en reeën op bezoek.

Facillities

Het huis heeft twee compleet afzonderlijke accommodaties, elk geschikt voor vier tot zes personen, met een keuken, badkamer met wasmachine en twee slaapkamers voor twee personen. Een extra matras en kinderbedje zijn beschikbaar. Ook is er een stenen bijhuisje, geschikt voor twee personen. Deze heeft een woon- annex slaapkamer en een badkamer met toilet. Er kan ook gekampeerd worden op de 8000m2 grote weide. Het gras staat soms wel hoog. Door het steile weggetje er naar toe, is die niet bereikbaar voor caravans en campers. De kampeerders maken gebruik van de badkamer van het stenen bijhuisje. Buiten is er een zitbank, een afdak met tuinmeubelen, een barbecue en vuurput, klimtorens, zandbak en een schommel. Achter de schuur zitten twee koppeltjes emoes, grote loopvogels. Er wordt eigen sterke drank verkocht, informatie over de omgeving, kaarten en eigengemaakte jam. Op de eerste verdieping van de schuur is een biljartzolder gemaakt, met twee tafels. Behalve Slowaaks spreekt men hier nog vele andere talen.

Surroundings and activities

Nová Baňa was ooit een klein mijnstadje. Hierbij werd een kunstmatig meer aangelegd. Een van deze meertjes Tajch ligt op slechts 300 meter van de boerderij, met een restaurant en snackbar. Er kan in gezwommen worden. Nová Baňa ligt aan de rivier Hron, waarop gekajakt kan worden en het herbergt ook de jongste, niet-actieve vulkaan van Centraal-Europa. Prachtige uitstappen kunnen gemaakt worden naar Vtacnik of andere plekjes. Slowakije heeft een uitgebreid wandelwegennet voor de actieve toerist. Voor historische gebouwen zijn Banská Štiavnica en Kremnica aanraders.

General information

Opening times accommodation01-06 t/m 01-10ReservationNecessary during whole year

Languages spoken

Dutch, English, Czech, German, French

Selfcatering housingunit

Number of persons10-12Number of holiday units3Please bring your own bed linenPrice smallest unit per week€ 150 per unitPrice largest unit per week€ 250 per unit

Group accommodation

Number of persons10-12Number of rooms5Please bring your own bed linenPrices on request

Farm camping

Caravan/campers not allowedAccommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches10Number of tent pitches10prices per person€ 2,50Prices cabin or bungalow per week€ 150-250

Food

Sales of own produceDistance to supermarket5 kmDistance to restaurants1 km

Facilities

Campfire/barbecue

Bicycles for rent

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Horseriding

Children

Playground

Highchair

Cot

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)348

Farm production

Fruticulture

Route description

Nearest cityNová Baňa
Nearest village