1. Slovakia
  2. Vinné (Michalovce, Karpaten)
  3. Camping Hôrka
image

Camping Hôrka

Location and atmosphere

In het oosten van Slowakije, nabij het stuwmeer Zemplínska Šírava en het gebergte Vihorlatské vrchy in de Oostelijke Karpaten, vindt u camping Hôrka. Geoefende wandelaars kunnen een wandeling maken naar het hooggelegen meer Morské Oko. Dit meer is van vulkanische oorsprong en heeft zeer helder water met veel vis. De Vihorlatské vrchy markeert de grens tussen de Karpaten en de Pannonische laagvlakte richting Hongarije. Het heeft daardoor een zeer zonnig en behoorlijk warm klimaat. Dat vindt u terug in de flora en fauna, die duidelijk afwijkt van wat gebruikelijk is in de Karpaten.

Facillities

Het eenvoudige kampeerterrein, begroeid met gras en een aantal bomen voor schaduw, telt 30 staanplaatsen. U ziet het grote stuwmeer liggen en het is maar 100 meter lopen. Het eenvoudige sanitairgebouw heeft een goede warmwatervoorziening. Mogelijk krijgt u een sleutel voor toegang. Ook is er een kookgelegenheid met fornuis, koelkast en magnetron voor de gasten en een wasmachine. Er zijn verschillende appartementen te huur van minimaal twee tot maximaal acht personen. Het grootste appartement voor maximaal vier gasten is alleen per week te huur. Ook zijn er houten chalets te huur, geschikt voor maximaal vijf personen. Er is een recreatieruimte en op het sportterrein kunt u volleybal spelen. Op geringe afstand ligt ook een midgetgolfbaan. In de buurt zijn winkels voor alle benodigdheden en tal van restaurants.

Surroundings and activities

Camping Hôrka is een prima startpunt om de omgeving te verkennen. Het stuwmeer biedt verschillende watersportmogelijkheden als zeilen of surfen. Ook kunt u genieten van een boottocht langs de Šírava. In het stadje Michalovce (7 km) is een VVV gevestigd waar u gemarkeerde wandelingen kunt krijgen en u kunt hier het Zemplínske museum bezoeken. Een gemakkelijke wandeling is naar het nabijgelegen kasteel Viniansky Vinianske.

General information

Opening times campsite15-06 t/m 15-09

Languages spoken

English, German

Selfcatering housingunit

Number of persons24Number of holiday units6Prices on request

Normal camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches30Number of tent pitches30prices per person€ 2,70 (kind 1,30)Price tent per night€ 2Price caravan/camper per night€ 3,30Costs for use electricity per day€ 2,70

Food

Distance to supermarket0,3 kmDistance to restaurants0,2 km

Facilities

Facilities for playing outside

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Horseriding

Windsurfing

Sailing

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Tennis court

Special target groups

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)144

Route description

Nearest cityMichalovce Nearest villageVinné (1 km)