1. Slovakia
  2. Betlanovce (Spišská Nová Ves, Karpaten)
  3. ATC Betlanovce
image

ATC Betlanovce

Location and atmosphere

Camping Betlanovce ligt dichtbij het Nationaal Park Slovenský raj, het Slowaaks Paradijs, in het oostelijk deel van Slowakije. Een schitterend gebied met gemarkeerde wandelroutes langs watervallen en kloven. Bij sommige moet u de watervallen beklimmen met ladders. De karstformaties bevatten ondergrondse grotten en gaten met namens als Stratenskágrot Cave, Bear's Cave , Devil's Hole. De ijsgrot is gelegen aan de zuidwestelijke rand van het Slowaaks Paradijs.

Facillities

De camping is een echte plattelandscamping, rustig en niet te modern. Er zijn twee overdekte vuurplaatsen met grill, sanitaire voorzieningen, douches met warm water en elektrische aansluitingen. In het huis zijn kamers te huur waarvan één kamer met tweepersoonsbed, drie slaapkamers met drie bedden (een kamer met toilet en douche), een vierpersoonskamer met toilet en douche. Er is een keuken met eetkamer en een buffet voor een versnapering. U kunt vertoeven op de overdekte veranda of een spelletje biljart spelen. Boodschappen kunt u doen bij de kruidenier om de hoek.

Surroundings and activities

In Betlanovce kunt u het gotische kerkje uit 1309 en van de buitenkant het leegstaande kasteeltje uit de 16e eeuw bezoeken. In de directe omgeving liggen andere typische Slowaakse dorpjes als Hrabušice (2 km) met een romaans kerkje, Podlesok (3 km) en Vydrník (3 km). In Poprad (15 km) kunt u het ecologisch waterpark bezoeken dat verwarmd wordt met bronwater diep uit de grond. De kasteelruïne Spišský hrad (25 km) staat op de werelderfgoedinschrijving als één van de grootste kasteellocaties van Centraal-Europa. Het plateau van het Slowaaks Paradijs is ook een ideale winterbestemming met een overvloed aan geprepareerde cross-country ski-pistes.

General information

Opening times accommodation01-05 t/m 31-09

Languages spoken

English, German

Lodging

Number of persons15Number of rooms4Prices on request

Normal camping

Total number of pitches20Number of tent pitches20prices per person€ 1,90 kind 1,20Price tent per night€ 2,00Price caravan/camper per night€ 2,00Costs for use electricity per day€ 2,50Price carparking€ 1,70

Food

Distance to supermarket0 kmDistance to restaurants2 km

Facilities

Campfire/barbecue

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Indoor swimming pool

Wintersports

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)546

Route description

Nearest cityPoprad Nearest villageVydrník