1. Slovakia
  2. Vyšný Medzev (Košice-okolie, Karpaten)
  3. Camping en Pension Sokol
image

Camping en Pension Sokol

Location and atmosphere

Camping en Pension Sokol ligt in de uitlopers van de Westelijke Karpaten, in het dal tussen het Volovské vrchy, deel van het Slowaaks Ertsgebergte en het karstgebergte van het Nationaal Park Slovensky Kras, dat op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. Op uw wandeltochten door de uitgestrekte bossen kunt u misschien wilde dieren spotten. De eigenaar leert u graag welke paddenstoelen eetbaar zijn en waar u heerlijke kruiden kunt vinden. Belangrijk voor vogelaars is het voorkomen van de keizerarend.

Facillities

De kindvriendelijke camping is van veel gemakken voorzien en telt 25 staanplaatsen met elektriciteit waarvan zeven plaatsen met directe aansluitingen, watertoevoer en afvoer. Er zijn twee goed ingerichte sanitairgebouwen met wasmachine. Voor koelelementen is een vriezer aanwezig en voor een kampvuur is hout te koop. De één- en tweekamerappartementen liggen in de boerderij. Er is een zitkamer met open keuken en eigen sanitair. U kunt reserveren op basis van logies, bed & breakfast, halfpension of volpension. Voor een spelletje bowling en molka is een baan aanwezig en de daarvoor benodigde attributen te leen. Voor de kinderen zijn er diverse speelmogelijkheden en afhankelijk van het seizoen mogen ze fruit plukken. Voor de jongsten is er op 250 meter een kinderspeelplaats en boodschappen zijn snel gehaald in het dorp. In het restaurant geniet u van een heerlijk driegangenmenu met lokale specialiteiten.

Surroundings and activities

Wandelroutes starten direct vanaf de camping in de omringende bossen van het middelgebergte. Beschrijvingen en wandelkaarten zijn op de camping aanwezig. In het hoogseizoen zijn er vele extra activiteiten zoals dorps- en folklorefeesten en op loopafstand vindt u een openlucht zwembad, kegelbaan, tennisbaan en een sterrenwacht. In de omgeving zijn ook diverse actiesporten als para-sailing en paragliding, ultralightvliegen en bergklimmen te beoefenen. Ook in de winterperiode zijn er talloze sneeuwactiviteiten. Op zeven kilometer liggen de grotten van Jasovská jaskyna.

General information

Opening times accommodationyear roundOpening times campsite01-04 t/m 01-10

Languages spoken

Dutch, English, Czech, German

Selfcatering housingunit

Number of persons30Number of holiday units7Price smallest unit per week€ 227,50 per unitPrice largest unit per week€ 350 per unit

Farm camping

Total number of pitches25Number of tent pitches25Price tent per night€ 17,50Price caravan/camper per night€ 17,50Costs for use electricity per day€ 2,50Price carparking€ 5,00

Food

Own restaurant/canteenSales of own produceBreakfast€ 5,00Lunch€ 5,00Dinner€ 12,50Distance to supermarket0,5 km

Facilities

Campfire/barbecue

Bicycles for rent

Horseriding

Open-air swimming pool

Facilities for playing outside

Guided excursions in the surroundings

Tours of the farm

Participation in daily farm-activities possible

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Guided nature tours

Open-air swimming pool

Health resort

Tennis court

Wintersports

Children

Playground

Open air children's pool

Cot

Special target groups

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)392

Route description

Nearest cityKosice (30 km) Nearest villageVysny Medzev / Nizny Medzev