1. Portugal
  2. Algarve
  3. Monchique
  4. Casa Monchique
image

Casa Monchique

Location and atmosphere

De Bed & Breakfast Casa Monchique ligt zo'n 8 kilometer boven het bergdorp Monchique en vlakbij de grens met de provincie Alentejo, in de bergketen "Serra de Monchique". Het is een oase van rust in een bergachtig en groen natuurgebied met veel soorten vogels dankzij een variatie van verschillende boomsoorten. In de omgeving kunt u heerlijk wandelen en het gebied verkennen. Er wordt op het milieu gelet dmv. zonneboilers, afvalscheiding en een biologische septic tank. Ook worden er hoofdzakelijk lokale producten gekocht voor het ontbijt, lunch(pakket) en diner.

Facillities

In het gerenoveerde huis zijn drie gastenkamers met comfortabele matrassen en klamboes voor een goede nachtrust. De badkamer wordt gedeeld. Alle kamers kijken uit over de vallei en zijn in de zomer lekker koel. In het voor- en naseizoen is er centrale verwarming. Ook zijn hier tenten te huur, namelijk vier ingerichte safaritenten (19,50 pp) en enkele iglotentjes met eenpersoonsmatrassen (€15 pp, kinderen €10). Deze staan op een mooie plek aan het beekje beneden in de vallei. Daar is ook een toiletgebouwtje met douches en toiletten, een kookhoekje en in het hoogseizoen ook het zwembad. Het is mogelijk om met een eigen tent te komen, maar bel even van tevoren, want het terrein is niet zo groot. In het huis is een gemeenschappelijke woonkamer, waar het ontbijt of het diner (bij voldoende aanmeldingen) wordt geserveerd en waar men kan internetten of een spelletje doen. Koken is een van de passies van de eigenaren! Er geldt een minimumverblijf van drie nachten.

Surroundings and activities

Er zijn 9 mooie wandelroutes in de omgeving van Serra de Monchique, indien gewenst met een wandelgids. Helma en Dick bieden vanuit de Bed & Breakfast individuele en groeps-wandelvakanties aan in het westen van de Algarve, ook weer met of zonder wandelgids. Er zijn vele interessante plaatsen om te bezoeken en een uitstapje te maken en u bevindt zich ca 40 km van de zuid- en westkust. Monchique zelf heeft veel Moorse invloeden, een 15e eeuwse kerk, een Fransiscanen-klooster en zeer oude eucalyptusbomen en de hoogste magnolia van Portugal (26 m).

General information

Opening times accommodation01-04 t/m 31-10Opening times campsite15-05 t/m 30-09

Languages spoken

French, Dutch, Portuguese, English

Lodging

Number of persons5Number of rooms3Price single room per night19,50Price double room per night€ 19,50

Group accommodation

Number of persons12Number of rooms7Price double room per night€ 39

Nature camping

Caravan/campers not allowedAccommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches7-10Number of tent pitches7-10prices per person€ 5Price tent per night€ 5

Food

Own restaurant/canteenBreakfast€ 6,50LunchDinner€ 15+Distance to supermarket8 kmDistance to restaurants4 km

Facilities

Open-air swimming pool

Guided excursions in the surroundings

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Guided nature tours

Children

Highchair

Cot

Special target groups

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Farm production

A part-time farm

Small, traditional and ecological farm

Forestry

Route description

Nearest city
Nearest villageMonchique