1. Portugal
  2. Algarve
  3. São Bartolomeu de Messines (Silves, Faro)
  4. O Cima do Mundo
image

O Cima do Mundo

Location and atmosphere

Ruim vrijstaand huisje bovenop een heuvel in een serene stilte. Er is een heerlijk zwembadje met een milieuvriendelijk zoutwaterreinigingssysteem. De biologische tuin herbergt een kleurrijke verscheidenheid aan planten en fruitbomen, zoals mandarijn-, citroen- en sinaasappelbomen. Wij gebruiken milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen. De aanleg van zonnepanelen staat op het verlanglijstje. Bij de supermarkt, op vijf minuten lopen, staan diverse afvalbakken, waarin het afval gescheiden wordt ingezameld en waar u ook kunt genieten van een cappuccino en pastel de nata.

Facillities

Het huisje heeft een grote keuken, drie slaapkamers, twee badkamers en een gezellige huiskamer met schouw. De lichte, ruime eetkamer biedt een mooi uitzicht op de tuin en de heuvels aan de overzijde van de vallei. Vanaf het overkapte tuinterras heeft u ook uitzicht op het gebied achter de villa. Naast het huis staat een authentieke, oude molen. Genoemde prijzen zijn exclusief borg (€ 250,-) en de eindschoonmaak.

Surroundings and activities

Op 200 meter van het huisje loopt de Via Algarviana wandelroute van Messines naar het 20 kilometer verderop gelegen Silves. Binnen tien minuten bent u lopend vanaf het knusse huisje in 't centrum van Messines, met in de omgeving diverse mooie wandelgebieden. Er zijn wandelingen te maken in de rustige omgeving naar bijvoorbeeld de Fungo Barragem-dam of langs de bronnen van 't meest typische Algarve-dorpje Alte, met pittoreske witte huisjes en leuke souvenirtjes zoals honing en aardewerk. Voor wat meer levendigheid is het pittoreske, oude stadje Silves niet ver weg. In Silves kunt u cultuur snuiven door het oude centrum en de schitterende vesting te bezoeken of in te schepen voor een vaartocht op de oude handelsroute van de Rio Arade. Het strand ligt op een half uur rijden met de auto, maar er gaat ook een bus vanuit Messines naar het kustplaatsje Albufeira.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

Dutch, English, German, French

Selfcatering housingunit

Number of personsmaximaal 8Number of holiday units1Price smallest unit per week€ 446 per unitPrice largest unit per week€ 1030 per unit

Food

Distance to supermarket0,1 kmDistance to restaurants2 km

Facilities

Open-air swimming pool

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Windsurfing

Sailing

Boatrent

Children

Highchair

Cot

Special target groups

not allowed to smoke in the rooms

Pets are not allowed

Landscape characteristics

Sea, beach, dunes, lagoon

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Hilly scenery

Puddle, fen, lake

Route description

Nearest citySilves (17 km), Albufeira (23 km)Nearest villageSão Bartolomeu de Messines (1,5 km), Alte (13 km)