1. Portugal
  2. Alentejo
  3. São Luis (Odemira, Beja)
  4. Portugal Nature Lodge
image

Portugal Nature Lodge

Location and atmosphere

Portugal Nature Lodge ligt in het Parque Natural Costa Vicentina e Sudoeste Alentejano, midden in de groene heuvels met een prachtig uitzicht. Net ver genoeg van de ruige kust om geen last te hebben van de drukte, maar dichtbij genoeg om binnen een half uur op het strand te zijn. Peter en Joke hebben dit stuk grond in 2009 omgetoverd in een glamping met vier luxe tenten (2 safaritenten en 2 yurts) en een natuurzwembad, waarbij de omliggende natuur zoveel mogelijk ontzien is. In het dal hebben we een ecologische moestuin en we zijn een fruitbos aan het opstarten. We passen de principes van de permacultuur toe op ons terrein. Een paar keer per week koken we voor onze gasten, volgens de plantaardige keuken. Wij wonen hier het hele jaar met onze drie honden, vier katten en een paar kippen en maken echt deel uit van de dorpsgemeenschap. Behalve permacultuur en plantaardig koken zijn we gek op mountain-biken, wat hier geweldig kan.

Facillities

Onze yurts zijn gemaakt en beschilderd in Mongolië en voelen magisch om in te verblijven. Met een heerlijk tweepersoonsbed, een eettafel en een bedbank waar twee kinderen op kunnen slapen. Buiten is een schaduwterras met prachtig uitzicht, een houten huisje met de eigen douchecabine en een buitenkeuken. De lodgetent is de enige tent met twee slaapcabines, waarvan een met drie eenpersoonsbedden. Er is een voorruimte met een eettafel en een bankje, een veranda met loungebank en geweldig uitzicht. Ook deze tent heeft de douchecabine naast de tent en een buitenkeuken met grote picknicktafel. De safaritent staat hoog bovenop een heuvel en heeft uitzicht tot aan de oceaan. Douchecabine en keuken zijn direct aan de tent gebouwd. Alle tenten bieden veel ruimte rond de tent en voldoende privacy. Bij het natuurzwembad zijn ligbedjes en een gemeenschappelijke ruimte waar ook wifi is. Ontbijt is extra en brengen we ‘s morgens in een mandje bij de tent. Het bevat onder andere warme broodjes, het baksel van de dag, fruit, zelfgemaakte jam en eitjes van de rondscharrelende kippen.

Surroundings and activities

Op 800 meter ligt het traditionele en gezellige dorpje Troviscais, met twee cafeetjes waarvan er een eten serveert. Hier start ook de wandelroute Rota Vicentina door dit prachtige deel van het Parque Natural. Er zijn ook veel mogelijkheden voor kortere wandelingen naar bijvoorbeeld de rivier Mira, op twee kilometer van Portugal Nature Lodge. Vila Nova de Milfontes, het dichtstbijzijnde kustplaatsje, ligt op 22 kilometer, ongeveer een half uur rijden over een mooie weg. Hier zijn veel restaurants, cafeetjes en activiteiten als surfen, SUP en georganiseerde wandel- en fietstochten. Door de routes van de Rota Vicentina te volgen kunt u prachtig wandelen langs de kust. Verder is dit gebied niet toeristisch geëxploiteerd, al is het de afgelopen jaren wel al duidelijk drukker geworden. Kanoën over de rivier Mira kan vanuit Odemira, op 15 kilometer van Portugal Nature Lodge. De grootste belevenis hier is, naast de rust, de natuur en de authentieke dorpjes, de prachtige ruige kust. Voor cultuur moet u verder naar het noorden, Romeinse opgravingen in Santiago de Cacem (1 uur rijden) of het binnenland van de Alentejo (minimaal 1,5 uur rijden) in waar veel kastelen en archeologische vindplaatsen zijn.

General information

Opening times accommodation01-04 t/m 20-10ReservationNecessary during whole year

Languages spoken

Dutch, Portuguese, English, German

Selfcatering housingunit

Number of persons15Number of holiday units4 (yurts en safaritenten)Price smallest unit per week€ 695 per unitPrice largest unit per week€ 835 per unit

Food

Breakfast€ 7,50Distance to supermarket8 kmDistance to restaurants1 km

Facilities

Wifi

Bicycles for rent

Wellness activities (massage, etc.)

Open-air swimming pool

Facilities for playing outside

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Horseriding

Boatrent

Children

Highchair

Cot

Special target groups

not allowed to smoke in the rooms

Pets are not allowed

Landscape characteristics

Sea, beach, dunes, lagoon

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Hilly scenery

Farm production

Small, traditional and ecological farm

Horticulture, Fruticulture

Route description

Nearest cityOdemiraNearest villageTroviscais