1. Portugal
  2. Alentejo
  3. Ribeira de Nisa (Portalegre)
  4. Convento da Provença
image

Convento da Provença

Location and atmosphere

Convento da Provença is een plattelandshuis uit de vroege Middeleeuwen dat destijds dienst deed als klooster. Bij de verbouw van het klooster tot een toeristische verblijfplaats is rekening gehouden met het oorspronkelijke karakter van het complex. Het is nu een zeer aangename plek geworden waar je helemaal tot rust kunt komen. De inrichting is rijkelijk gelardeerd met schilderijen, harnassen, religieuze beelden en andere relikwieën en geeft een goed beeld van de rijke geschiedenis van het gebouw in deze omgeving.

Facillities

Het klooster heeft zeven tweepersoonskamers en twee suites, alle met airconditioning, internet, kabeltelevisie, minibar en een toilet/badkamer. Buiten vindt u ruime terrassen en een heerlijk zwembad en op het terrein kunt u aangenaam wandelen. Voor de kinderen is er een speciale spelletjeskamer en voor bijzondere gelegenheden hebben we een feestzaal die ook dienst kan doen als vergaderruimte. Lichte maaltijden zijn altijd verkrijgbaar en als u vooraf reserveert kunt u op Convento da Provença ook uitgebreid tafelen.

Surroundings and activities

In het natuurpark Serra de São Mamede kunt u prachtige en goed gemarkeerde wandelingen maken in een voor Alentejaanse begrippen uitbundig groene omgeving. Het klooster ligt in het noorden van deze zeer dunbevolkte regio, een overwegend plattelandsgebied waar u volkomen tot rust kunt komen. De dichtstbijzijnde stad Portalegre (3 km) is met zijn kasteel, musea en kathedraal een belangrijke pleisterplaats. En het middeleeuwse, zwaar gefortificeerde stadje Marvão (15 km) mag u zeker niet missen! Het heeft een eervolle vermelding gekregen in de bestseller ‘1000 Places To See Before You Die’ van José Saramago. Marvão en haar directe omgeving vertellen u een geschiedenis die 7000 jaar teruggaat en speelde een rol in vrijwel alle tijdsgewrichten die bijgedragen hebben aan het ontstaan van Portugal.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

Spanish, French, Portuguese, English

Lodging

Number of persons13Number of rooms9Price single room per night70Price double room per night€ 85 Price includes breakfast

Food

LunchDinnerDistance to restaurants0.7 km

Facilities

Open-air swimming pool

Facilities for playing outside

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Tennis court

Children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

smoking restricted or prohibited

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)500

Farm production

Small, traditional and ecological farm

Pastural agriculture, Forestry

Route description

Nearest cityPortalegreNearest villageMonte Paleiros