1. Portugal
  2. Norte
  3. Ponte de Lima (Viana do Castelo)
  4. Paço de Calheiros
image

Paço de Calheiros

Location and atmosphere

Paço de Calheiros is een monumentaal landhuis dat al sinds de 14e eeuw onafgebroken in het bezit is van de grafen Calheiros. De entree is meteen al indrukwekkend met een statige met bomen en pilaren omzoomde oprijlaan en stenen fonteinen voor het hoofdhuis. Paço de Calheiros wordt u aanbevolen door Aranka van der Pol van Travel2Share (zie www.travel2share.com).

Facillities

Het hoofdhuis telt zes tweepersoonskamers met de mogelijkheid om bedden bij te plaatsen en er zijn zes complete appartementen te huur. In deze heerlijkheid vindt u rijkelijk geornamenteerde gemeenschappelijke ruimten waar veel plaats is ingeruimd voor de antieke geschiedenis van het huis en haar familie. Er is een eet- en woonkamer met open haard, een ontbijtkamer, een feestzaal die ook dienst doet als vergaderruimte, een zwembad, een tennisbaan en een kleine kapel. Het geheel is omringd met tuinen en wijngaarden. U kunt hier verblijven op basis van half- of volpension en deelnemen aan wijnproeverijen.

Surroundings and activities

Paço de Calheiros is aangesloten bij Solares de Portugal. Een uniek concept dat werd ingevoerd om de kwaliteit van toeristische verblijfplaatsen te bevorderen door de openstelling van landhuizen met karakter: het zogenaamde turismo de habitação. Tegelijkertijd moest het concept bijdragen aan het behoud van dit kostbare culturele erfgoed van Portugal. In alle gevallen gaat hem om statige herenhuizen, elegante landhuizen en monumentale boerderijen, die nog in particulier bezit zijn. Sommigen van deze huizen waren in verval, maar tegenwoordig worden ze gerestaureerd in hun oude glorie en hebben zij hun deuren geopend voor gasten die worden onthaald als waren zij deel van de familie.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

Spanish, French, Italian, Portuguese, English

Lodging

Number of persons12+Number of rooms6Price single room per night90Price double room per night€ 125 Price includes breakfast

Food

Own restaurant/canteenBreakfastLunchDinner

Facilities

Open-air swimming pool

Children

Cot

Special target groups

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)188

Farm production

A full-time farm

Small, traditional and ecological farm

Viticulture and/or olive cultivation

Route description

Nearest cityViana do Castelo, BragaNearest villagePonte de Lima