1. Portugal
  2. Norte
  3. Arcos de Valdevez (Viana do Castelo)
  4. Quinta do Olival
image

Quinta do Olival

Location and atmosphere

Quinta do Olival is een oude boerderij in Noord-Portugal waar grootmoeders tijden herleven in dit comfortabele onderkomen: wijn maken in de Adega, brood bakken en verhalen vertellen aan de kleintjes; dat is het leven op het land en in de gemeenschap in volledige harmonie met de natuur. Oud en nieuw komen op een smaakvolle manier samen in de inrichting van de quinta. De muren zijn nog in de oorspronkelijke staat met grote keien, maar veel van het meubilair is modern. In de ruimtelijke kamers komt het daglicht gul naar binnen. De casas hebben elk twee kamers en zijn van alle gemakken voorzien. In de tuin is het heerlijk ontspannen aan het grote zwembad in een prachtige, natuurlijke omgeving. De boerderij is geschikt voor bruiloften en verjaardagen voor groepen tot 40 personen.

Facillities

Quinta do Olival is een heerlijke plek om van de natuur te genieten. Dat kan bijvoorbeeld door mee te helpen bij de oogst van de druiven in september en oktober. Een uitgelezen kans om kennis te maken met de lokale activiteiten in een warme en gezellige sfeer. Ga ook even de schapen aaien, slenter om de quinta heen en ontdek de biologische moestuin, de kippen en de fruitgaarden. Er worden typische producten uit de Alto Minho verkocht en je kunt er genieten van met zorg bereide traditionele maaltijden met lokale producten. Voor liefhebbers van de Portugese keuken: stem je bezoek ook af op het overheerlijke gastronomische weekend dat eind maart gehouden wordt in deze regio.

Surroundings and activities

Er is op de quinta een aanbod van activiteiten om te genieten van de mooie omgeving: u kunt gaan paardrijden, wandelen, fietsen of kanoën in de Vez of de Lima. Wijnliefhebbers doen de Vinho Verde-route om deze specialiteit van de Alto Minho te leren kennen. Op 25 kilometer ligt het immense natuurpark Peneda-Gerés. In het park liggen grillige rotsformaties die soms een beetje lijken op prehistorische reptielen. In het gebied treft u ook rotsformaties aan die van mensenhanden afkomstig zijn: kleine nederzettingen van iglo-achtige hutten, kralen en soms zelfs kleine dorpjes. Ze worden branda of zomerdorpen genoemd en liggen tegen de hellingen waarlangs het vee werd geleid. Ook leuk om te bezoeken is Viana do Castelo, een charmante cultuurhistorische stad aan het strand.

General information

Opening times accommodationyear round

Languages spoken

Spanish, Portuguese, English

Lodging

Number of persons3Number of rooms3Price single room per night70Price double room per night€ 70 Price includes breakfast

Selfcatering housingunit

Number of persons3Number of holiday units2Price smallest unit per week€ 560 per unitPrice largest unit per week€ 910 per unit

Food

Sales of own produceBreakfast€ 5Distance to supermarket1 kmDistance to restaurants5 km

Facilities

Campfire/barbecue

Bicycles for rent

Open-air swimming pool

Tours of the farm

Participation in daily farm-activities possible

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Tennis court

Children

Small live stock for children

Cot

Special target groups

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Farm production

A full-time farm

Small, traditional and ecological farm

Pastural agriculture, Horticulture, Fruticulture, Viticulture and/or olive cultivation, Poultry

Route description

Nearest cityBraga, Viana do CasteloNearest villageArcos de Valdevez