1. Portugal
  2. Norte
  3. Celorico de Basto (Braga)
  4. Quinta do Rio
image

Quinta do Rio

Location and atmosphere

Quinta do Rio is een oude wijnboerderij aan de rivier de Tãmega in het heuvelachtige noorden van Portugal. Hier komt de vinho verde vandaan en ziet u overal druivenranken en typische graanschuurtjes. De camping is aangelegd over de vele wijnterrassen en bieden veel privacy en schaduw. Een oude granieten waterbak van 28m2 dient als natuurzwembad en het water komt uit de eigen bron. Eigenaar Jochem heeft deze oude quinta van ruïne heropgebouwd in de oude stijl en met gebruik van lokale en oude materialen.

Facillities

De camping beslaat zo'n 20.000 m2 en heeft ruime plaatsen. Op het terrein zijn diverse natuurdouches en er is modern sanitair. Er staan tipis met maximaal vijf bedden te huur, elk met een privéplek van 150 m2 met tuinmeubels en uitzicht over de bergen en de rivier, een buitenkeukentje met koelkastje, gasfornuis en keukengerei en een stenen vloer of een stevig grondzeil. Er zijn verse broodjes en een volledig ontbijt verkrijgbaar, evenals lekkere lunches en een aantal keren per week een diner. Een à twee keer per week wordt er een kajaktocht georganiseerd, geschikt voor jong en oud. Langs de rivier liggen kleine zandstrandjes en er kan heerlijk gezwommen worden. Voor groepen en kinderen kunnen diverse activiteiten georganiseerd worden.

Surroundings and activities

Als u goed oplet, kunt u de hop, de nachtzwaluw, de ijsvogel en in de rivier de visotter zien. Op twee kilometer afstand ligt Mondim de Basto met een leuke, oude binnenstad met supermarkten en restaurants. Voor nog onontdekte natuur kunt u naar het Parque Natural de Serra do Alvão. Een van de doelstellingen van het park is het behoud van de plaatselijke dorpsarchitectuur. Afhankelijk van de steensoort, men vindt er graniet en schist, kleuren de huizen er grijs of bruin. In dorpjes als Lamas de Olo, Dornelas, Anta en Ermelo zijn nog vele exemplaren in de traditionele bouwstijl te bewonderen. Vooral Dornelas bestaat bijna nog volledig uit oorspronkelijke huizen, een grote uitzondering in Portugal. Verder bezoekt u natuurlijk de historische steden Guimarães en Braga of een van de wijngoederen.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during high season

Languages spoken

German, Dutch, Portuguese, English

Selfcatering housingunit

Number of persons30Number of holiday units7Please bring your own towelsPrices on request

Group accommodation

Number of persons30Number of rooms10Please bring your own towelsPrices on request

Nature camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches50Number of tent pitches30prices per person€ 3,50Price tent per night€ 5Price caravan/camper per night€ 8-9Tent rental price per week€ 75Prices cabin or bungalow per week€ 310Price carparking€ 2,50

Food

Own restaurant/canteenBreakfast€ 5Lunch€ 5Dinner€ 9,50Distance to supermarket3 kmDistance to restaurants2 km

Facilities

Campfire/barbecue

Boatrent

Bicycles for rent

Horseriding

Wellness activities (massage, etc.)

Open-air swimming pool

Facilities for playing outside

Guided excursions in the surroundings

Tours of the farm

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Horseriding

Boatrent

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Children

Small live stock for children

Playground

Open air children's pool

Highchair

Cot

Special target groups

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)200

Route description

Nearest cityMondim de BastoNearest villageCanedo de Basto