1. Portugal
  2. Centro
  3. Tábua (Coimbra)
  4. Camping Quinta do Retiro
image

Camping Quinta do Retiro

Location and atmosphere

Retiro betekent in het Portugees zoveel als een plek om je terug te trekken. En dat is precies wat Marga en Jurrie Kramer hun gasten willen bieden op Quinta do Retiro: op een mooie plek, ver weg van alle drukte, weer tot je zelf komen en genieten van de rust en het authentieke dat deze ongerepte streek te bieden heeft.

Facillities

Marga en Jurrie Kramer hebben deze voormalige boerderij met veel zorg en liefde omgetoverd in een kleinschalig vakantieparkje met hoogwaardige voorzieningen: vier comfortabele vakantiehuizen, een charmante kleine natuurcamping met ruime, niet afgebakende plaatsen, twee volledig ingerichte tenten op fraaie plekjes, excellent sanitair én een ecologisch zwembad met natuurwater uit eigen bron en gezuiverd door een groot filterbed met waterplanten. Hier is ook een fraai aangelegd zonneterras met zelfbedieningsbar. Verder is er voor de kinderen een speeltuintje met ingegraven trampoline. Het terrein is ruim negen hectare groot waardoor de vakantiehuizen en de veldjes voor kampeerders zo ver uit elkaar liggen, dat niemand last van een ander hoeft te hebben. Kortom: rust, natuur en veel privacy in een mooie groene omgeving.

Surroundings and activities

Quinta do Retiro ligt in de idyllische vallei van het riviertje Ribelas met fraai terrassenlandschap in het groene hart van Portugal, een veelal lieflijk maar soms ook ruig en heuvelachtig gebied tussen de rivieren Mondego en Alva. Op een half uur rijden ligt de bergrug Serra da Estrela. Dit tot nationaal park verheven wandel- en natuurparadijs meet met de berg Torre (2000 m) het hoogste punt op het Portugese vasteland. Indrukwekkende rotsen en ravijnen en een uitbundige flora en fauna maken deze omgeving geschikt voor spectaculaire wandelingen. In Serra da Estrela zijn het dorp Linhares met de torens van een Middeleeuws kasteel en de groene bedding van de Zêzere met authentieke berghutten bezienswaardig. Ook een bezoek aan de bergketens Serra do Caramulo en Serra do Açor is een belevenis. De diversiteit van het gebied is indrukwekkend met groene bossen en kale hellingen van graniet of leisteen. Een aanrader is een bezoek aan het authentieke leistenen dorpje Piódão. Als u de sfeer van het Portugese platteland echt wilt proeven dan moet u een van de vele lokale marktjes zoals die van Tábua of Arganil bezoeken. Hier kunt u alle ingrediënten voor een heerlijke Portugese maaltijd inslaan. Ook lokale handwerklieden bieden er hun waren aan. Voor de actieve vakantiegangers is verder genoeg te doen. Paardrijden, kanoën, bergsport, zwemmen in de rivieren of bergmeren, mountainbiken, parapenten en zelfs skiën in de winter is mogelijk. Cultuurliefhebbers komen aan hun trekken in Coimbra, Viseu of Conímbriga. Bem-vindo a Quinta do Retiro!

General information

Opening times accommodationyear roundOpening times campsite01-04 t/m 11-10ReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German, French, Dutch, Portuguese, English

Selfcatering housingunit

Number of persons18Number of holiday units4Price smallest unit per week€ 700 per unitPrice largest unit per week€ 960 per unit

Nature camping

Total number of pitches18Number of tent pitches6prices per person€ 3,50Price tent per night€ 16,50Price caravan/camper per night€ 16,50Costs for use electricity per day€ 3,50Tent rental price per week€ 315 (inclusief twee personen en stroom)Price carparking€ inclusief

Food

Distance to supermarket8 kmDistance to restaurants4 km

Facilities

Wifi

Open-air swimming pool

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

Facilities for wheelchair users (toilet, shower, bathroom, kitchen, etc.)

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)351

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Mountainous to alpine landscape

Stream, river, canal

Farm production

A part-time farm

Small, traditional and ecological farm

Horticulture, Fruticulture

Route description

Nearest cityOliveira do HospitalNearest villageCovas, Vila Nova de Oliveirinha