1. Portugal
  2. Centro
  3. Castanheira de Pêra (Leiria)
  4. Natuurcamping Juntas
image

Natuurcamping Juntas

Location and atmosphere

Juntas ligt in een kleine vruchtbare vallei, op twee kilometer afstand van het vriendelijke stadje Castanheira de Pêra en aan de rand van het natuurgebied Serra da Lousã. In 2004 ontdekten Daan en Marijke hier een overwoekerde, reeds lang verlaten boerenbedoening. De schoonheid van deze plek trof hen recht in het hart en zij stelden zich ten doel om hier een natuurlijk, zelfvoorzienend landgoed van te maken. Inmiddels is Juntas met behulp van bescheiden middelen omgetoverd in een kleine oase in de wildernis van Portugese eucalyptusbossen. Op het landgoed zijn fruitbomen aangeplant, en er groeien enkele laurierbomen, oude eiken en kastanjes. Er is een beperkte stroomvoorziening door zonnepanelen, heerlijk drinkwater uit diverse bronnen, een kraakheldere beek met een waterval en een natuurlijk zwembadje.

Facillities

De camping heeft vijf ruime tentplekken. Daarnaast kan ook de op ecologische wijze gerenoveerde boerenwoning worden gehuurd die plaats biedt aan maximaal vier personen. De woon- en slaapkamer zijn ook apart te huur. Er is één gemeenschappelijke buitenkeuken, waar je tegen een bescheiden vergoeding gebruik van kunt maken. Potten en pannen zijn aanwezig. Op afspraak wordt een heerlijke vegetarische of veganistische avondmaaltijd bereidt. Persoonlijke trots van Daan en Marijke en onmisbare schakel in het cradle to cradle-concept is het composttoilet. Beheerder Mat is een fervent fietser en heeft een aantal tochten uitgezet. Hij kan ook met u meerijden als gids tegen vergoeding.

Surroundings and activities

In Castanheira de Pêra zijn enkele restaurants, mini-mercado’s en een wekelijkse markt waar lokale boeren hun eerlijke, zelfgekweekte groenten en fruit aanbieden. In de streek liggen vele pittoreske dorpjes en historische steden die een bezoek waard zijn. Ook natuurliefhebbers komen volop aan hun trekken. In de Serra da Lousã liggen enkele verstilde dorpjes zoals Candal, Talasnal, Casal Novo, Chiqueiro en Cerdeira tussen het groen van de kurkeiken, kastanjes, eiken en dennen, die u aan elkaar kunt wandelen en die u zullen betoveren.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNot possible or not necessary, but desirable

Languages spoken

German, Dutch, Portuguese, Slovenian, English

Selfcatering housingunit

Number of persons4Number of holiday units2Price smallest unit per week€ 175 per unitPrice largest unit per week€ 385 per unit

Nature camping

Caravan/campers not allowedAccommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches5Number of tent pitches5Only dry toilet/compost toiletprices per person€ 4Price tent per night€ 4Prices cabin or bungalow per week€ 385Price carparking€ 2

Food

Sales of own produceDinner€ 10-15Distance to supermarket2 kmDistance to restaurants2 km

Facilities

Bicycles for rent

Open-air swimming pool

Facilities for playing outside

Guided excursions in the surroundings

Participation in daily farm-activities possible

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Guided nature tours

Open-air swimming pool

Special target groups

Working on the farm (in exchange for board and lodging) possible

Member of WWOOF (Willing Workers On Organic Farms)

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)560

Farm production

A part-time farm

Route description

Nearest cityCoimbraNearest villageCastanheira de Pêra