1. Norway
  2. Sørlandet
  3. Evje og Hornnes (Aust-Agder)
  4. Evje-Kilefjordencamping
image

Evje-Kilefjordencamping

Location and atmosphere

Dit is een echte familiecamping met een weldaad aan natuur om in te spelen. De camping ligt aan de rivier Otra en heeft een landelijke sfeer. Een groot deel van de camping bestaat uit bos en er is een deel met vaste staanplaatsen voor caravans. Het gedeelte waar de tenten staan, is het centrale deel van de camping en heeft een eigen toegang tot de rivieroever. Er zijn nog 14 hutten, een toiletgebouw en een kleine stookhut. De camping heeft een eigen bron met superlekker water. Afval wordt gescheiden. Aan het begin van de camping staat een kiosk waar van alles te koop is, van souvenirs tot etenswaren.

Facillities

Er is één centraal toiletgebouw dat minimaal twee keer per dag wordt schoongemaakt met ecologisch verantwoorde middelen. Op het terrein zijn voldoende aansluitingen voor elektra. En er wordt veel aandacht besteed aan het scheiden van afval. In de kiosk is een goed aanbod van de belangrijkste behoeften op een camping zoals vers brood, kruidenierswaren, droog- en blikwaren, pizza, frisdrank en ijs. Ook is er een aparte speelplek voor kinderen met trampolines, schommels, een speelhuisje en een evenwichtsbalk.

Surroundings and activities

Op maar 40 kilometer van de kust bent u al midden in Noorwegen met bergen, bossen, beekjes, rivieren en het grote meer waar deze camping aan ligt. Er komen drie soorten vissen voor, Ørret of forel, Abbor of baars en Bleka of zalm. Bleka stamt af van de Atlantische zalm, die zich sinds de laatste IJstijd in het Kilefjord ontwikkeld heeft. De leefomstandigheden zijn voor deze vissen hier zo gunstig, dat er om de twee á drie jaar professioneel gevist moet worden om vervuiling te voorkomen. De overvloed trekt ook de aandacht van zeearenden die elk jaar aan de overkant van het meer broeden. Vanaf de camping zijn wandel- en fietstochten te maken, waarbij het mogelijk is om elanden te spotten. Voor fietsers loopt route 3 over de camping. Die begint bij Hamburg en gaat via Denemarken en Kristiansand naar Haukeligrend richting Nordkap (www.cyclingnorway.no). Andere leuke attracties zijn de stoomlocomotief Setesdalsbanen (www.visitnorway.com/nl/Product/?pid=123979), de stoomboot Bjoren over het Byglandsfjord (www.bjoren.no) en het Evje- en Hornnesmuseum bij de Fennefoss-waterval met papiermolen. Het museum heeft een zeldzame verzameling mineralen uit de omgeving. Het museum is gehuisvest in een boerderij uit 1804, vroeger hét centrum voor de Haugianerene. Het museum huisvest onder andere het interieur van de oude apotheek van Evje en een oud klaslokaal.(http://www.setesdalsmuseet.no).

Normal camping

Prices on request

Food

Food-shop within accommodation

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)176

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Hilly scenery

Puddle, fen, lake

Route description

Nearest cityKristiansand (58 km)Nearest villageHornnes