1. Netherlands
  2. Groningen
  3. Uithuizen (Eemsmond)
  4. Camping Maarlandhoeve
image

Camping Maarlandhoeve

Location and atmosphere

Camping Maarlandhoeve ligt op het Groninger Hoogeland, ten noorden van het Reitdiep en het Damsterdiep. De relatief hoge ligging van de grond is veroorzaakt door aanslibbing van de zee en de bodem bestaat hier uit zeeklei. De camping ligt rondom een oude boerderij uit 1839, nu een rijksmonument. Op het terrein van de camping liggen drie waterpartijen, één natuurlijke poel en twee gecultiveerde vijvers. Vanaf een speciale kanosteiger stapt u eenvoudig in een kajak of canadees om de natuurlijke geulen, waar vroeger zeewater stroomde, te ontdekken of de Groninger Maren te verkennen.

Facillities

De camping heeft 24 ruime staanplaatsen waarbij u kunt kiezen uit een beschutte plek of juist een open plaats met weids uitzicht. Er zijn sanitairunits die deels zijn verwarmd. Komt u zonder kampeermiddel dan is er de trekkershut-plus te huur. Met een oppervlakte van 18 m2 is deze ingericht voor vijf personen. In overleg is barbecueën toegestaan. U kunt op de camping een kano huren en de meest recente kanokaart van Groningen is verkrijgbaar. Het winkelcentrum van Uithuizen ligt op loopafstand.

Surroundings and activities

U kunt fietsen of wandelen dwars door de landerijen, langs wierden en door schilderachtige dorpjes met middeleeuwse kerkjes. De camping ligt aan het Wad- en Wierdenwandelpad en het Jacobspad. Ook de fietsroute Rondje Groningen en de landelijke LF 10 lopen langs de camping. Met het fietsknooppuntennetwerk én het waddenwandelknooppuntennetwerk beslist u welke kant u op wilt. U kunt ook gaan wadlopen of met de boot vanuit de Eemshaven naar het Duitse waddeneiland Borkum varen. In Warffum is het openluchtmuseum Hoogeland, dat een beeld van de geschiedenis van een plattelandsdorp tot 1920 schetst.

Nature camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches24Number of tent pitches24Prices on request

Food

Distance to supermarket0.4 kmDistance to restaurants0.4 km

Facilities

Boatrent

Bicycles for rent

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Boatrent

Open-air swimming pool

Tennis court

Children

Open air children's pool

Special target groups

smoking restricted or prohibited

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)2

Route description

Nearest cityGroningenNearest villageUithuizen