1. Netherlands
  2. Groningen
  3. Groningen
  4. B&B Woldstee
image

B&B Woldstee

Location and atmosphere

De voormalige boerderij Woldstee ligt op de Wolddijk, een vroeg-Middeleeuwse dijklichaam die om het lage gebied ten noorden van de stad Groningen is aangelegd. Direct aangrenzend ligt het natuurgebied De Koningslaagte, een open kleiweidegebied van ruim dertig hectare met oude, maar gave meanders van de voormalige Hunze. Dit oude beschermde cultuurlandschap is onderdeel van het reservaat Het Reitdiep, dat wordt beheerd door het Groninger Landschap. Het is een paradijs voor weidevogels zoals grutto, tureluur, kievit en scholekster die broeden op het grasland. In de winter is het een doortrekgebied voor wulpen, kieviten en goudplevieren.

Facillities

De vier gastenkamers zijn alle gelijkvloers en hebben een eigen opgang. Alle kamers zijn voorzien van twee extra lange eenpersoonsbedden (2.10 m). Elke kamer heeft een eigen badkamer met douche, wastafel en toilet en er is televisie en wifi. Het ontbijt wordt geserveerd in de gezellige woonkeuken waar u ook gebruik kunt maken van het keukenblok met kookplaat en magnetron. Ook is dit de recreatieruimte voor een spelletje of het doornemen van de aanwezige toeristische informatie. Er is een afsluitbare fietsenstalling en uw gastvrouw heeft fietsen te leen.

Surroundings and activities

In de directe omgeving ligt een aantal bewegwijzerde fietsroutes. De twee routes Toeren langs Boeren voeren u langs akkerbouwers, melkveehouders, zorgboerderijen en fruittelers waar u een kijkje kunt nemen. Het bezoekerscentrum Buitenplaats Reitdiep, naast de Woldstee, heeft alle informatie over het natuurgebied en hier zijn ook wandel- en fietsroutes verkrijgbaar. Voor kinderen is er een speeltuintje en zijn er dieren te bewonderen zoals blaarkoppen, geiten, varkens, konijnen en kippen. In het dorp is een grote korenmolen waar regelmatig evenementen zijn. Het centrum van de winkelstad Groningen ligt op twintig minuten fietsen en het Groninger Museum of het Nederlands Stripmuseum zijn zeker uw bezoek waard.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNot possible or not necessary, but desirable

Languages spoken

German, Dutch, English

Lodging

Number of persons8Number of rooms4Price single room per night50Price double room per night€ 70 Price includes breakfast

Food

BreakfastDistance to supermarket2 kmDistance to restaurants4 km

Facilities

Bicycles for rent

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Guided nature tours

Horseriding

Boatrent

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Tennis court

Children

Small live stock for children

Highchair

Cot

Special target groups

smoking restricted or prohibited

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)8

Route description

Nearest cityGroningenNearest villageZuidwolde