1. Netherlands
  2. Groningen
  3. Groningen
  4. De Helleborus
image

De Helleborus

Location and atmosphere

Het is misschien een romantisch idee: zo'n herberg van vroeger waar een bed voor u klaarstaat, u nieuwe mensen ontmoet en waar u na een goede maaltijd bij het vuur lekker op adem kunt komen. Toch is dat wat wij graag bieden: een thuis weg van huis. Onze boerderij in het schitterende Engelbert biedt daarnaast elke dag en elk seizoen talloze mogelijkheden om samen te werken aan innovatieve projecten en duurzame uitvindingen. Bij alles wat we doen staat de permacultuur centraal.

Facillities

Ook kunt u hier heerlijk slapen want uw bedje wordt opgemaakt in de herberg of op een verrassende plek in de bostuin. Onze herberg heeft bedden voor prinsessen op erwten-slapers, verlegen slapers, groepsknuffel-slapers, avontuurlijke slapers en zelfs af en toe voorkomende last minute-slapers. Overnachten kan bij ons namelijk in een van de kleurige kamers in de boerderij of op een mooi plekje in het bos, eventueel met uw eigen tent. In de knusse en gezellige schuur kunt u workshops volgen voor praktische toepassingen voor een duurzamer en groener leven. Elke donderdagmiddag kunt u meewerken in onze permatuin en leren hoe uzelf een bostuin kunt creƫren. Hergebruik en duurzaamheid staat bij alles wat we doen hoog in het vaandel. Na gedane arbeid is er ruimte voor ontspanning en een heerlijke maaltijd. Bij mooi weer koken we in onze zelfgebouwde buitenkeuken. Bij het ontbijt serveren we honing en heerlijke appelstroop van onze huisimker. En natuurlijk gebruiken we in onze keuken zoveel mogelijk lokale producten.

Surroundings and activities

Engelbert is een slaperig dorpje aan de rand van de stad Groningen. Het herbergt enkele monumenten zoals de zaalkerk van Engelbert. In de volksmond wordt deze kerk ook wel aangeduid als de 'kliekjeskerk': er staan enkele artefacten van kerken uit de omgeving zoals die van de verdwenen dorpjes Heveskes en Oterdum. Er staat ook nog een oud spoorwegstation en een koffiekamer. De landelijke omgeving van Engelbert is vooral een prima fietsgebied. De stad Groningen is gemakkelijk bereikbaar en biedt een ruim scala aan culturele en culinaire uitstapjes.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

Dutch, English

Lodging

Prices on request

Group accommodation

Prices on request

Nature camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Prices on request

Food

Sales of own produceMeals availableVegetarian, veganistic or biological meals availableDietary requirements are taken into accountBreakfastLunchDinnerDistance to supermarket9 kmDistance to restaurants9 km

Facilities

Wifi

Campfire/barbecue

Natural swimmingpool

Tours of the farm

Participation in daily farm-activities possible

Workshops and courses

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked cycle routes

Bicycles for rent

Marked trails

Indoor swimming pool

Tennis court

Children

Small live stock for children

Participation in daily farm-activities possible

Games

Special target groups

Working on the farm (in exchange for board and lodging) possible

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)-1

Predominantly agricultural

Farm production

A part-time farm

Organic or biodynamic farm

Horticulture

Route description

Nearest cityGroningen (9 km)Nearest villageEngelbert (1 km)