1. Netherlands
  2. Drenthe
  3. Mantinge (gem. Midden-Drenthe)
  4. De Kaampies
image

De Kaampies

Location and atmosphere

Op het natuurlandgoed De Kaampies, op het Drentse platteland, staan drie bio-organische gebouwen. Deze zijn door Peter en Ina zelf gebouwd. Los van het woonhuis en een schuur staat het gastenverblijf. Alle gebouwen zijn van stroleem en met zoveel mogelijk hernieuwbare grondstoffen gemaakt. Het verblijf heeft geen aansluitingen op het openbare gas, water en elektriciteitsnet. Het is een off the grid verblijf met eigentijdse voorzieningen. Er is internet en desgewenst kan de WiFi uitgeschakeld worden. Bewust omgaan met energie en grondstoffen staat centraal. Zo wordt alle energie zelf opgewekt en komt het water uit onze bron. In de zomer is er stroom genoeg maar in de herfst en winter zult u zelf mee moeten helpen om warmte op te wekken via het houtfornuis waar dan ook op gekookt wordt. U bent van harte welkom als u de uitdaging van off the grid wilt ervaren of omdat u ook in uw vakantie bewust wilt omgaan met de natuur.

Facillities

De inrichting is eenvoudig maar van alle gemakken voorzien die horen bij deze levensstijl. Het gastenverblijf heeft twee slaapkamers: een met een tweepersoonsbed en een met twee lossen bedden die tegen elkaar geschoven kunnen worden en een stapelbed. Duurzaamheid is op vele aspecten aanwezig. U treft bijvoorbeeld Gots gecertificeerd textiel aan en geprobeerd is om plastics zo goed als mogelijk te vermijden. Alle reinigingsmiddelen zijn biologisch afbreekbaar. Ook de shampoo en zeep voldoen hieraan. Rust, open landschap, wandelpaden op het eigen terrein, een biologische dorpsmoestuin om de hoek, een vijver waar in gezwommen mag worden met buitendouche en een heldere sterrenhemel is allemaal binnen handbereik. In het gastenverblijf is een kleine zelfbedieningskast met biologische etenswaren en versnaperingen. Voor verse groenten kunt terecht bij de biologische dorpsmoestuin die op het terrein is. Bij gelegenheid worden extra activiteiten aangeboden. Dit wordt ter plekke aangegeven. Wij verwachten van onze gasten een positieve bijdrage aan de invulling van deze natuurlijke uitgangspunten. Bij interesse in boeking volgt uitvoerige info en uitleg.

Surroundings and activities

Het gebied waar de dorpen Balinge, Garminge en Mantinge zijn ontstaan wordt de Broekstreek genoemd. Een naam die terug gaat tot de Middeleeuwen, de tijd dat hier op de natte gronden bossen te vinden waren. Het woord broek betekent een op drassige grond groeiend bos. Waar men nu de Mantingerweiden vindt, de oude hooilanden langs de beek, lagen vroeger de moerasbossen, de zogenaamde broekbossen. Het nu nog overgebleven Mantingerbos is een overblijfsel van zo'n vroeger broekbos. Het dorp Mantinge ligt temidden van enkele grote natuurgebieden. Het Mantingerveld met het Mantingerzand ten zuiden, het Balingerzand ten zuidoosten en Mantingerbos en -weiden ten noordwesten van het dorp. Er zijn volop fiets- en wandelmogelijkheden. In overleg kunt u samen met de eigenaar een ritje met aangespannen paard maken. Tevens zijn er toeristische bezienswaardigheden bijvoorbeeld het museumdorp Orvelte, het Herinneringscentrum Kamp Westerbork en Wildlands in Emmen.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

Dutch, English, German, French

Selfcatering housingunit

Number of persons6Number of holiday units1Price smallest unit per week€ 130-140 (per nacht o.b.v. 4 personen, minimum verblijfsduur: 3 nachten. vanaf 5e persoon + € 15 per nacht) per unit

Food

Food-shop within accommodationSales of own produceDistance to supermarket9 kmDistance to restaurants4 km

Facilities

Campfire/barbecue

Bicycles for rent

Guided excursions in the surroundings

Tours of the farm

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Children

Highchair

Cot

Special target groups

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

smoking restricted or prohibited

Pets are not allowed

Landscape characteristics

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Predominantly agricultural

Farm production

A part-time farm

Organic or biodynamic farm

Pastural agriculture, Forestry

Route description

Nearest cityAssenNearest villageMantinge, Westerbork (6 km)