1. Netherlands
  2. Overijssel
  3. Hezingen bij Ootmarsum (gem Tubbergen)
  4. Landgoed Hoeve Springendal
image

Landgoed Hoeve Springendal

Location and atmosphere

Overnachten, kamperen & beleven op historisch Landgoed Hoeve Springendal. Op en rond het eeuwenoude erf aan de Brunninkhuizerbeek, op een steenworp van de Duitse grens, scharrelen de kippen en wroeten de Bentheimer landzwijnen nog in het zand. Runderen en Wildshire Horn-schapen zorgen voor het beheer van de fleurige beekdalen. Trekpaarden worden nog ingezet voor werkzaamheden op de kruidenrijke graanvelden. Welkom in de 'Tuin van Nederland' zoals de bijnaam van het Springendal luidt. Landgoed Hoeve Springendal probeert traditionele landbouwmethoden, moderne inzichten voor verantwoord natuurbeheer en culturele regionale gebruiken te combineren en in ere te herstellen. Tegelijkertijd worden er forse inspanningen verricht om de accommodaties verder te verduurzamen. Zo worden er begin 2020 zonnepanelen geplaatst.

Facillities

Hoeve Springendal is een landgoed met natuur en recreatie. Er is voor ieder wat wils. Er zijn 58 comfortplaatsen op de camping met zeven tentplaatsen voor de eenvoudige kampeerder. Er zijn tien appartementen, twee B&B-kamers, twee bungalows voor elk vier personen en een bungalow voor zes personen. Er is de mogelijkheid om te ontbijten en twee keer per week kunt u aanschuiven voor een diner, koffie met gebak of een lunch. Er is een winkeltje met streekproducten zoals zelfgemaakte honing, eieren en droge worst en een kleine bibliotheek met spelletjes. Vanaf het terrein wordt twee keer per week een rondrit met paard en wagen georganiseerd, Staatsbosbeheer geeft eens per week een rondleiding met gids en drie keer per week orgainseren we een bootkamp. Er zijn talloze fietsroutes, een uitgebreid wandelnetwerk, diverse mountainbike-trajecten en ruiterroutes. Beschrijvingen zijn op Springendal aanwezig.

Surroundings and activities

Hoeve Springendal ligt middenin het natuurgebied van het Springendal, op een steenworp van de Duitse grens en op 4,5 kilometer van het schilderachtige plaatsje Ootmarsum. De Hoeve ligt in de gemeente Tubbergen en is omgeven door tal van grotere en kleine natuurgebieden en een van de weinige vindplaatsen van het zeldzame Vliegend Hert (foto). Als je het Springendal ziet, begrijp je direct waarom het zo genoemd is. Schilderachtige kwelvijvers, watervalletjes en smalle beekjes midden in het bos zorgen voor een vleugje romantiek. Licht glooiende heuvels, weilanden, meertjes, hooilanden, heide en historische boerderijen maken het plaatje helemaal compleet. Het gebied is weliswaar dunbevolkt, maar behoort wel tot de eerst bewoonde gebieden van Nederland. Enkele historische grafheuvels zijn er te vinden en zelfs de restanten van een hunebed bij Mander. Ootmarsum is het kunststadje van het oosten! Een authentiek Middeleeuws plaatsje met stadsrechten, waar het lijkt alsof de tijd verder heeft stilgestaan. U kunt er wandelend over de kinderkopjes van de kleine straatjes genieten van de perfect onderhouden vakwerkhuisjes en de oude waterputten.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during high season

Languages spoken

Dutch, English, German

Lodging

Number of persons4Number of rooms2Prices on request

Selfcatering housingunit

Number of holiday units13Prices on request

Normal camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches65Number of tent pitches7Price tent per night€ 16,50-27Price caravan/camper per night€ 27Costs for use electricity per day€ inclusiefPrice carparking€ inclusief (auto's op het terrein niet toegestaan)

Food

Own restaurant/canteenSales of own produceBreakfastLunchDistance to supermarket4 km Distance to ecological food store19 km (Han's Natuurvoeding, Schuttenstraat 4, Almelo) Distance to restaurants1 km

Facilities

Bicycles for rent

Guided excursions in the surroundings

Tours of the farm

Participation in daily farm-activities possible

Detailed information on the environment

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked cycle routes

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Children

Small live stock for children

Playground

Games

Highchair

Cot

Special target groups

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Predominantly agricultural

Farm production

Small, traditional and ecological farm

Stock breeding

Route description

Nearest cityNordhorn (D, 19 km), Almelo (19 km), Hengelo/Enschede (ca. 25 km)Nearest villageVasse (4 km), Ootmarsum (4 km)