1. Netherlands
  2. Limburg
  3. Wijlre (Gulpen-Wittem)
  4. Natuurvriendencamping de Gele Anemoon
image

Natuurvriendencamping de Gele Anemoon

Location and atmosphere

Het glooiende Zuid-Limburgse heuvelland wordt doorsneden door beekjes en holle wegen. Natuurcamping de Gele Anemoon ligt in een oude boomgaard aan de Geul, aan de voet van de Keutenberg.

Facillities

Er zijn 58 plaatsen, bijna allemaal voorzien van een stroomaansluiting. De moderne sanitairruimte is verwarmd en toegankelijk met een rolstoel. Ook aan een babywasruimte is gedacht. Bij regen kunt u terecht in de slechtweeraccommodatie. De camping heeft een eigen peuterbad dat in de zomervakantie open is. Er is ook een speeltuintje en een groot veld om allerlei balspelen te beoefenen. Bij de receptie krijgt u antwoord op al uw vragen over de omgeving. Hier zijn ook gekoelde dranken, ijs en uw dagelijkse krant te koop. Voor boodschappen kunt u terecht in Wijlre of Gulpen.

Surroundings and activities

In het heuvelland rond het kampeerterrein kunt u naar hartenlust wandelen en fietsen. U kunt hier meer dan 1000 kilometer aan gemarkeerde routes afleggen. Houd rekening met af en toe steile beklimmingen en afdalingen. Op de Cauberg en Keutenberg moest al menig ervaren wielrenner afstappen. Geniet van het bourgondische leven op de terrassen van het idyllische Gulpen of het mondaine Valkenburg. Met het unieke stoomtreintje van de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij ZLSM rijdt u over het Miljoenenlijntje door dit heuvelachtige gebied van Valkenburg naar Kerkrade. Naast Maastricht liggen ook Aken en Luik dichtbij en bieden u talloze bezienswaardigheden en fijne uitgaansgelegenheden.

General information

Opening times accommodation01-04 t/m 01-10

Languages spoken

German, Dutch, EnglishDutch

Nature camping

Total number of pitches58Number of tent pitches24prices per person€ 6,80Price tent per night€ 4,55Costs for use electricity per day€ 2,80Price carparking€ 0,50

Food

Distance to supermarket1.5 kmDistance to restaurants1.5 km

Facilities

Facilities for playing outside

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Special target groups

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)88

Route description

Nearest cityValkenburgNearest villageWijlre, Schin op Geul