1. Netherlands
  2. Limburg
  3. Altweert (Weert)
  4. Natuurkampeerterrein Wega
image

Natuurkampeerterrein Wega

Location and atmosphere

Wega ligt in een mooie streek in Midden-Limburg. Het natuurkampeerterrein is rustig, ligt besloten en is ruim opgezet. Wega wordt omringd door een afwisselend bos- en weidelandschap met in de omgeving diverse natuurgebieden en musea. De bouwstijl is afgestemd op de natuurlijke omgeving. De voorzieningen zijn niet luxe, maar bieden wel kwaliteit, die u bijvoorbeeld terugvindt in de sanitaire voorzieningen. De eigenaren hebben uiteraard ook oog voor het milieu en doen aan natuurbehoud.

Facillities

Het kampeerterrein biedt 52 ruime plaatsen, twee kampeeerhuisjes elk geschikt voor vijf personen en een trekkershut, ook geschikt voor vijf personen. Er is een tipi en een De Waard-tent te huur. In de tipi zijn slaapplaatsen voor vier personen ingericht en er is een volledige keukeninventaris. Er is een speelgoedkist voor de kinderen en een tafel met fijne stoelen. Op het kampeerterrein zijn er voor de kinderen enkele speelvoorzieningen en er is een kampvuurplaats. Tijdens het hoogseizoen worden op beperkte schaal lokale producten verkocht. Aangezien dit een natuurkampeerterrein is, moet u in het bezit zijn van een Natuurkampeerkaart. Deze is ter plekke te koop (€ 14,95).

Surroundings and activities

De omgeving biedt talloze mogelijkheden om u te vermaken. Op loopafstand is er een natuur- en milieucentrum met een natuurleerpad. Ook vlakbij is bos- en recreatiegebied De IJzeren Man, een kinderboerderij, een binnen- en buitenzwembad, een speeltuin en diverse wandel- en fietsroutes. Er zijn legio natuurgebieden die u vanuit Wega kunt ontdekken: zoals de Laurabossen, de Krang, de Budelerbergen en Boshoverheide in Weert (3-6 km), Tungelerwallen in Altweert (3 km) en het Weerterbos tussen Weert en Maarheze. Het Openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert (11 km), het Nationaal Park de Grote Peel in Ospel (15 km), Natuurpark Leudal in Heythuysen (20 km) zijn zeker aanraders. In Weert zijn de musea Jacob van Horne (religieuze en spirituele kunstvoorwerpen) en De Tiendschuur (geschiedenis van Weert en omgeving) te bezoeken.

General information

Opening times accommodation02-04 t/m 31-10ReservationNecessary during high season

Languages spoken

German, Dutch, English

Nature camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches57prices per person€ 7,95Price per child (<12)€ 0,00-5,45Price tent per night€ 5,00-7,00 (€3,45-5,45 voor fietsers en wandelaars)Price caravan/camper per night€ 5,00-7,00Costs for use electricity per day€ 3,00Caravan rental price per day€ 40,00 (roulotte)Tent rental price per day€ 57,50 (tipi)Prices cabin or bungalow per day€ 48,50-51,50 (Kampeerhuis WiedeWega, Wegaloos of trekkershut)

Food

Distance to supermarket2 kmDistance to restaurants2 km

Facilities

Campfire/barbecue

Bicycles for rent

Open-air swimming pool

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Horseriding

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Children

Playground

Special target groups

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)37

Route description

Nearest cityWeert
Nearest village