1. Netherlands
  2. Limburg
  3. Kronenberg (Horst aan de Maas)
  4. Minicamping 't Rouweelse Veld
image

Minicamping 't Rouweelse Veld

Location and atmosphere

Op deze kleine boerencamping vindt u rust, ruimte en gemoedelijkheid. Langs de boerderij ligt een kleine hoogstamboomgaard. De oude waterput op het erf is nog in gebruik als waterbron voor de Dexter minikoeien, die hier op kleinschalige wijze worden gehouden. Het campinggebouw is zoveel mogelijk opgetrokken met hergebruikte materialen. De 28 zonnepanelen op het dak van de boerderij zorgen er voor dat u op de camping 100% zelfgeproduceerde groene stroom gebruikt.

Facillities

Op het terrein zorgen essen voor de nodige schaduw. De plaatsen zijn ruim en autovrij. U kunt ook een compleet ingerichte pipowagen voor vier personen of twee kampeerhutten voor zes personen huren. Ook is er een servicepunt voor campers. Voor de gasten staan goede sanitaire voorzieningen en een recreatieruimte met koelkast en magnetron ter beschikking. Voor mindervalide gasten is er een aparte was- en doucheruimte. Kinderen spelen op de kleine speelweide in de zandbak en het speelhuisje. U kunt hier met paard en huifkar overnachten. Op loopafstand van de camping vindt u diverse kwekers en eetgelegenheden, waar u van streekeigen producten kunt genieten. Op verzoek organiseren de eigenaars excursies naar agrarische bedrijven in de buurt. ’t Rouweelse Veld heeft ook een kattenpension en sinds kort is er een kerkuilkast geplaatst met een vrije en ruime aanvliegroute.

Surroundings and activities

Vanaf 't Rouweelse Veld hebt u uitzicht op het natuurgebied de Heesbeemden, een zogenaamd nat broekbos en trekpleister voor amfibieën. De camping ligt centraal in het systeem van fietsrouteknooppunten in Noord-Limburg en een gemeentelijk wandelroutenetwerk KnopenLopen. De Maashopper is een fietspendelboot met opstapplaatsen in het fietsknooppuntensysteem. De camping heeft een aparte fietsenstalling en op afspraak is het huren van fietsen mogelijk. Binnen een straal van circa 25 kilometer ligt het Nationaal Park De Maasduinen, Nationaal Park De Groote Peel en Nationaal Park De Meinweg, maar ook toeristisch aantrekkelijke plaatsen als Arcen met de Kasteeltuinen (23 km), Venray (23 km) en Venlo (18 km) met tal van musea en uitgaansmogelijkheden.

General information

Opening times campsite12-04 t/m 30-09ReservationNot possible or not necessary, but desirable

Languages spoken

German, Dutch, English

Farm camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches15Number of tent pitches6prices per person€ 5Price tent per night€ 3,50Price caravan/camper per night€ (incl. auto) 6Costs for use electricity per day€ 2Prices cabin or bungalow per week€ 315Price carparking€ 1,50

Food

Distance to supermarket1 kmDistance to restaurants0,3 km

Facilities

Bicycles for rent

Guided excursions in the surroundings

Tours of the farm

Workshops and courses

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Health resort

Tennis court

Children

Small live stock for children

Playground

Cot

Special target groups

Facilities for wheelchair users (toilet, shower, bathroom, kitchen, etc.)

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)29

Farm production

A part-time farm

Small, traditional and ecological farm

Pastural agriculture, Stock breeding

Route description

Nearest cityVenloNearest villageSevenum