1. Netherlands
  2. Limburg
  3. Kronenberg (Horst aan de Maas)
  4. Camping en Camperplaats 't Rouweelse Veld
image

Camping en Camperplaats 't Rouweelse Veld

Location and atmosphere

Op deze kleine boerderijcamping vindt u rust, ruimte en gemoedelijkheid. Langs de boerderij ligt een kleine hoogstam-fruitboomgaard. De oude waterput op het erf is nog in gebruik als waterbron voor de Dexter minikoeien, die hier op kleinschalige wijze worden gehouden. Het campinggebouw is zoveel mogelijk opgetrokken met hergebruik van materialen. De 57 zonnepanelen op het dak van de boerderij en het campinggebouw zorgen er voor dat u op de camping 100% zelfgeproduceerde, groene stroom gebruikt.

Facillities

Op het terrein zorgen essen voor de nodige schaduw. De plaatsen zijn ruim en autovrij. U kunt ook een van de twee compleet ingerichte logeerhuisjes huren: ’t Peelhuisje voor vier personen of Happy Home, slapen onder de sterren voor twee personen. Ook is er een servicepunt voor campers. Voor de gasten staan goede sanitaire voorzieningen en een recreatieruimte met koelkast en magnetron ter beschikking. Voor mindervalide gasten is er een aparte was- en doucheruimte. Kinderen spelen op de kleine speelweide in de zandbak en het speelhuisje. U kunt hier met paard en huifkar overnachten. Op loopafstand van de camping vindt u diverse kwekers en eetgelegenheden, waar u van streekeigen producten kunt genieten. Op verzoek organiseren de eigenaars excursies naar agrarische bedrijven in de buurt. Of u kunt deelnemen aan een workshop glasfusen. Op de boerderij zijn diverse maatregelen genomen om de biodiversiteit, flora en fauna te ondersteunen.

Surroundings and activities

Vanaf 't Rouweelse Veld hebt u uitzicht op het natuurgebied de Heesbeemden, een zogenaamd nat broekbos en trekpleister voor amfibieën. De camping ligt centraal in het systeem van fietsrouteknooppunten in Noord-Limburg en een regionaal wandelroutenetwerk KnopenLopen. De camping heeft een aparte fietsenstalling en op afspraak is het huren van fietsen mogelijk. Binnen een straal van circa 25 kilometer ligt het Nationaal Park De Maasduinen, Nationaal Park De Groote Peel en Nationaal Park De Meinweg, maar ook toeristisch aantrekkelijke plaatsen als Arcen met de Kasteeltuinen (23 km), Venray (23 km) en Venlo (18 km) met tal van musea en uitgaansmogelijkheden.

General information

Opening times campsite28-03 t/m 15-09ReservationNot possible or not necessary, but desirable

Languages spoken

German, Dutch, English

Farm camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches23Number of tent pitches23prices per person€ 6Price tent per night€ 3,50Price caravan/camper per night€ 7 (incl. auto)Costs for use electricity per day€ 3Prices cabin or bungalow per week€ zie websitePrice carparking€ 1,50

Food

Distance to supermarket1 kmDistance to restaurants0,3 km

Facilities

Bicycles for rent

Guided excursions in the surroundings

Tours of the farm

Workshops and courses

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Health resort

Tennis court

Children

Small live stock for children

Playground

Cot

Special target groups

Facilities for wheelchair users (toilet, shower, bathroom, kitchen, etc.)

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)29

Predominantly agricultural

Farm production

A part-time farm

Small, traditional and ecological farm

Pastural agriculture, Stock breeding

Route description

Nearest cityVenloNearest villageSevenum