1. Netherlands
  2. Noord-Holland
  3. Wijk aan Zee (Beverwijk)
  4. Natuurvriendenfamiliekampeerterrein Banjaert
image

Natuurvriendenfamiliekampeerterrein Banjaert

Location and atmosphere

De Natuurvriendenfamiliecamping Banjaert ligt tegen de duinrand van Wijk aan Zee op tien minuten lopen van zee en strand. Op hetzelfde terrein ligt het nieuwste natuurvriendenhuis van Nederland.

Facillities

Op het gras tussen de bomen zijn er 40 plaatsen voor tenten en caravans. Het terrein heeft een goede grasmat en is omsloten door bomen en duinen. Een groot deel van de plaatsen heeft elektriciteit. Er zijn prima sanitaire voorzieningen. Kinderen kunnen zich helemaal uitleven op de speeltoestellen en op het volleybalveld. In de zomer is deze camping erg populair en kunt u beter van tevoren reserveren. Men probeert altijd wel een plaatsje vrij te houden voor trekkers te voet of per fiets.

Surroundings and activities

‘s Zomers is Banjaert het domein van kinderen en buiten het hoogseizoen is het een goed beginpunt voor wandelingen over het strand en door de verlaten duinen. Geniet van de rust in het duinreservaat dat van het huis tot voorbij Schoorl loopt. Verder ligt boven het Noordzeekanaal een prachtig veenweidegebied. Aan de overkant liggen de duinen van Zuid-Kennemerland en recreatiegebied Spaarnwoude waar u onder andere kunt klimmen, skiën en golfen. Voor wandelaars: het kampeerterrein ligt aan het Nederlands Kustpad. Cultuur en uitgaansgelegenheden vindt u in Haarlem, bijvoorbeeld het Frans Halsmuseum en het Teylers Museum. Maar ook Spaarndam en de Zaanse Schans liggen op fietsafstand, net als de Nieuwe Hollandse Waterlinie, met veel natuur rond de oude forten. Fietsverhuur is in het dorp en op het station van Beverwijk.

General information

Opening times campsite01-04 t/m 01-10

Languages spoken

Dutch

Nature camping

Total number of pitches42prices per person€ 6,80Price tent per night€ 4,55Costs for use electricity per day€ 2,80

Food

Distance to supermarket2 kmDistance to restaurants2 km

Facilities

Facilities for playing outside

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Open-air swimming pool

Special target groups

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

Pets are not allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)10

Route description

Nearest cityBeverwijkNearest villageWijk aan Zee