1. Luxembourg
  2. Kautebaach/Kautenbach (Kiischpelt, Wiltz)
  3. Camping-Bistrot Kautenbach
image

Camping-Bistrot Kautenbach

Location and atmosphere

Camping Kautenbach ligt aan de oever van de Clerve, verborgen in een schitterend groen Ardennen-dal. Dankzij het warme onthaal van familie In 't Groen en hun medewerkers is deze camping uitgeroepen tot één van de meest gastvrije van Luxemburg. De camping volgt in een U-bocht de rivier, lijkt daardoor niet zo groot en dat geeft een intiemer karakter. De kampeerplaatsen van verschillende afmetingen zijn vrij in te richten. Alle seizoenen spreken tot de verbeelding: Kautenbach is bijna het hele jaar geopend. De camping is voorzien van het Ecolabel Luxembourg (https://www.ecolabel.lu/places/), het Bed & Bike-label en het Eurowelcome-label: andersvaliden kunnen hier dus goed terecht.

Facillities

Als u meer comfort zoekt, heeft u de keuze tussen de originele Pod-trekkershutten, de nieuwe blokhutten voor vier personen of de mooie safaritenten. Beide typen blokhutten hebben geen kookgelegenheid. Voor de Pod-trekkershutten moet u uw eigen slaapgerei meebrengen. Er is een winkel met een uitgebreid assortiment voor de dagelijkse boodschappen en in het seizoen elke dag verse brood. In de bistro met bar krijgt u de heerlijkste verse gerechten voorgeschoteld. Fairtrade- en streekproducten ontbreken niet. Boekenwurmen kunnen terecht in de bibliotheek en overdag is er gratis wifi voor toeristisch gebruik. Kinderen kunnen zich uitleven in de beek, in de bossen, in de speeltuinen en op het springkussen. Op het sportveldje is gelegenheid voor diverse balsporten.

Surroundings and activities

Luxemburg is een land met een rijke cultuur, kastelen, kerken, Romeinse opgravingen, mijnen en folklore. De groene stad Luxemburg (40 km), vanuit Kautenbach per trein gemakkelijk en goedkoop bereikbaar, heeft onder andere een nationaal museum, een prachtige kathedraal, diverse kerken en kazematten. Camping Kautenbach ligt midden in een prachtig natuurgebied, waar u eindeloos kunt wandelen. Daar verstomt het geluid en bent u één met de natuur. De bosrijke omgeving is ZENsationeel voor mountainbikers.

General information

Opening times accommodation01-02 t/m 30-11ReservationNecessary during high season

Languages spoken

German, French, Luxembourgish, Dutch, English

Normal camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches150+Number of tent pitches150+prices per person€ 9,10Price per child (<12)€ kinderen tot 2 jaar gratis, tot 12 jaar € 5,50Price tent per night€ 11-13,20 (1 kampeermiddel, 1 auto en 1 bijzettentje)Costs for use electricity per day€ 4,25 (10 ampère)Tent rental price per week€ 215-840 (per weekend, midweek of per week, 1-4 à 6 personen)Prices cabin or bungalow per week€ 335,30-577,50 (pod of blokhut per weekend, midweek of per week, 1-2 à 4 personen)

Food

Own restaurant/canteenFood-shop within accommodationBreakfastDinnerDistance to supermarket10 kmDistance to restaurants10 km

Facilities

Wifi

Campfire/barbecue

Natural swimmingpool

Facilities for playing outside

Detailed information on the environment

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked cycle routes

Bicycles for rent

Marked trails

Children

Playground

Cot

Special target groups

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

Facilities for wheelchair users (toilet, shower, bathroom, kitchen, etc.)

smoking restricted or prohibited

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)264

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Hilly scenery

Stream, river, canal

Route description

Nearest cityWiltz (10 km), Ettelbrück (31 km)Nearest villageKautenbach (1,5 km)