1. Luxembourg
  2. Kautebaach/Kautenbach (Kiischpelt, Wiltz)
  3. Camping-Bistrot Kautenbach
image

Camping-Bistrot Kautenbach

Location and atmosphere

Camping Kautenbach bestaat in 2019 65 jaar! Ze ligt aan de oever van de Clerve, verborgen in een schitterend groen Ardennen-dal. Dankzij het warme onthaal van Bianca en Erik is deze camping uitgeroepen tot één van de meest gastvrije van Luxemburg. De camping volgt in een U-bocht de rivier, lijkt daardoor niet zo groot en dat geeft een intiemer karakter. De kampeerplaatsen van verschillende afmetingen zijn vrij in te richten. Alle seizoenen spreken tot de verbeelding: Kautenbach is bijna het hele jaar geopend. De camping is voorzien van het Ecolabel, het Bed & Bike-label en het Eurowelcome-label: mindervaliden kunnen hier dus goed terecht.

Facillities

Als u meer comfort zoekt, heeft u de keuze tussen de originele Pod-trekkershutten, de nieuwe blokhutten voor vier personen of de mooie safaritenten. Beide typen blokhutten hebben geen kookgelegenheid. Voor de Pod-trekkershutten moet u uw eigen slaapgerei meebrengen. Er is een winkel met een uitgebreid assortiment voor de dagelijkse boodschappen en in het seizoen elke dag verse brood. In de bistro met bar krijgt u de heerlijkste verse gerechten voorgeschoteld. Fairtrade- en streekproducten ontbreken niet. Boekenwurmen kunnen terecht in de bibliotheek. Voor gasten is de hele wereld bereikbaar in het internetcafé. Kinderen kunnen zich uitleven in de speeltuin, op het springkussen en de trampoline. Ook kunnen zij direct voor de tent dammen bouwen of gewoon pootje baden in de rivier. In het hoogseizoen staat er voor hen een animatieteam klaar. Op het sportveldje is gelegenheid voor diverse balsporten.

Surroundings and activities

Luxemburg is een land met een rijke cultuur, kastelen, kerken, Romeinse opgravingen, mijnen en folklore. De groene stad Luxemburg (40 km), vanuit Kautenbach per trein gemakkelijk en goedkoop bereikbaar, heeft onder andere een nationaal museum, een prachtige kathedraal, diverse kerken en kazematten. Camping Kautenbach ligt midden in een prachtig natuurgebied, waar u eindeloos kunt wandelen. Daar verstomt het geluid en bent u één met de natuur. De bosrijke omgeving is ZENsationeel voor mountainbikers.

General information

Opening times accommodation20-01 t/m 20-12ReservationNecessary during high season

Languages spoken

German, French, Luxembourgish, Dutch, English

Selfcatering housingunit

Number of persons4Number of holiday units1Price largest unit per week€ 275-755 (per weekend, midweek of per week) per unit

Normal camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches235Number of tent pitches135prices per person€ 7,75Price per child (<12)€ kinderen tot 2 jaar gratis, tot 12 jaar € 4,80Price tent per night€ 6-10 (1 kampeermiddel, 1 auto en 1 bijzettentje)Price caravan/camper per night€ 25 (inclusief 2 personen en stroomgebruik)Costs for use electricity per day€ 3 (10 ampère)Tent rental price per week€ 240-800 (per weekend, midweek of per week, 1-4 à 6 personen)Prices cabin or bungalow per week€ 287-500,50 (pod of blokhut per weekend, midweek of per week, 1-2 à 4 personen)

Food

Own restaurant/canteenFood-shop within accommodationBreakfastDinnerDistance to supermarket10 kmDistance to restaurants10 km

Facilities

Wifi

Campfire/barbecue

Natural swimmingpool

Facilities for playing outside

Detailed information on the environment

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked cycle routes

Bicycles for rent

Marked trails

Children

Playground

Cot

Special target groups

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

Facilities for wheelchair users (toilet, shower, bathroom, kitchen, etc.)

smoking restricted or prohibited

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)264

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Hilly scenery

Stream, river, canal

Route description

Nearest cityWiltz (10 km), Ettelbrück (31 km)Nearest villageKautenbach (1,5 km)