1. Italy
  2. Sicilia
  3. Noto (Siracusa)
  4. Il Bagolaro
image

Il Bagolaro

Location and atmosphere

Il Bagolaro is een zogenaamd herenhuis met elementen uit de late 18e eeuw die in 2000 herbouwd werd. Het is al 23 jaar een gecertificeerde biologische boerderij van 13 hectare en is gelegen in een heuvelachtige, landelijke streek in de zuidoostelijke hoek van Sicilië aan de voet van de Ebleïsche bergen. Er worden sinaasappels, citroenen, olijven en olijfolie, druiven, granen en veevoeders geproduceerd en verkocht. De charme van de streek komt goed tot uitdrukking in de oeroude, grillig gevormde olijfbomen, de immer turkooisblauwe lucht, de prikkelende geur van sinaasappel- en citroenbloesem, de azuurblauwe lijn van de zee en de vele honingkleurige, fantasierijke en soms zelfs extravagante architectuur.

Facillities

De gebouwen rondom het landhuis dienden als woning van de beheerder en opslag. Nu zijn het vijf kamers met eigen sanitair en airconditioning en vier kleine studio’s in de citroenboomgaard. In het kleine restaurant worden met veel aandacht bereide regionale - en familiegerechten geserveerd, op basis van eigen producten aangevuld met lokale, biologische en seizoensgebonden ingrediënten. Tijdens uw verblijf staat u een zwembad, MTB’s en een tafeltennistafel ter beschikking. In de directe omgeving is een faciliteit voor zaalvoetbal, een autoverhuur en een radioplanetarium. Als u een nacht wilt verblijven, betaalt u een toeslag van 40% op vermelde prijzen.

Surroundings and activities

Het stadje Noto (Unesco werelderfgoed) en andere omliggende dorpen werden na een verwoestende aardbeving in 1693 helemaal opnieuw gebouwd in de dan gangbare barokke bouwstijl met veel ornamenten en decoraties in wit tufsteen. Dat kleurt in de zon prachtig goudbruin, maar omdat het een tamelijk poreus gesteente is, vergen de gebouwen wel enorm veel onderhoud. De zee is helder en schoon met gouden zandstranden en rotsbaaien waar u kunt snorkelen en duiken. In Siracusa bezoekt u de oude stadskern, het natuurlijk gefortificeerde schiereiland Ortigia, met veel Griekse, Romeinse en Byzantijnse overblijfselen van deze eens machtigste stad van Europa.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

Italian, English

Lodging

Number of persons30Number of rooms9Price single room per night57Price double room per night€ 38 Price includes breakfast

Food

Own restaurant/canteenSales of own produceBreakfastLunch€ 16Dinner€ 16Distance to supermarket2 kmDistance to restaurants3 km

Facilities

Bicycles for rent

Open-air swimming pool

Facilities for playing outside

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Indoor swimming pool

Tennis court

Children

Cot

Special target groups

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

Facilities for wheelchair users (toilet, shower, bathroom, kitchen, etc.)

Landscape characteristics

Farm production

A part-time farm

Organic or biodynamic farm

Pastural agriculture, Horticulture, Fruticulture, Viticulture and/or olive cultivation, Arable farming

Route description

Nearest citySiracusa (35 km), Ragusa (50 km)Nearest villageNoto (4 km)