1. Italy
  2. Marche
  3. Carassai (Ascoli Piceno)
  4. Bio-Agriturismo Lavanda Blu
image

Bio-Agriturismo Lavanda Blu

Location and atmosphere

Lavanda Blu ligt ongeveer op de helft tussen de bergen van het natuurpark Sibillini en de Adriatische Zee, op een heerlijke, rustige en vriendelijke plek. U bevindt zich op de zuidhelling van een mooie vallei en kunt er de zon zien opkomen en weer zien ondergaan. Op de boerderij wordt op biologische wijze lavendel en olijfolie geproduceerd en voor eigen gebruik groenten, fruit en kruiden verbouwd. Hans en Elizabetta houden hun ecologische voetafdruk zo klein mogelijk: ze gebruiken milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen en vangen regenwater op voor irrigatie van de kruiden- en groentetuin.

Facillities

Als u in de Bed & Breakfast verblijft, krijgt u een ontbijtbuffet met zelfgemaakte confitures, vers brood en fruit uit de tuin. Ook andere gasten kunnen hiervan gebruik maken. Voor de kampeerders zijn er twaalf plaatsen tussen de olijfbomen of op terrassen langs de helling. Her en der bieden bomen en struiken verkoelende schaduw. U beschikt weliswaar niet over stroom, maar er staat u wel een koelkast ter beschikking. Tenslotte zijn er nog twee appartementen te huur, een voor vier en een voor twee à drie personen. Als u wilt, kunt u voor de avondmaaltijd bij de familie aanschuiven. Elizabetta is een gepassioneerde kok en in het hoogseizoen kookt zij drie keer per week met eigen en lokale producten. Ook geeft zij kooklessen in de traditionele keuken van de Marche. Er is een winkeltje met producten zoals olijfolie, marmelades, limoncello en wijn. Genoemde prijzen gelden voor 2011.

Surroundings and activities

U bent omringd door typisch middeleeuwse steden en stadjes als Fermo en Carassai. Er is een archeologisch museum in het Palazzo Comunale, waar u de bewogen geschiedenis kunt zien. Er zijn winkels, een restaurant, twee koffiebars en in de zomer worden er verschillende festivals gehouden. De omgeving leent zich goed voor de geoefende fietser en voor de wandelaar zijn er talloze wandelroutes, onder andere in Sibillini. Op slechts 20 rijminuten liggen lange zandstranden, erg geschikt als u er met de kinderen op uittrekt.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during high season

Languages spoken

German, Italian, Dutch, English

Lodging

Number of persons8Number of rooms4Price double room per night€ 62 Price includes breakfast

Selfcatering housingunit

Number of persons7Number of holiday units2Price smallest unit per week€ 500 per unitPrice largest unit per week€ 640 per unit

Farm camping

Total number of pitches12Number of tent pitches12prices per person€ 8,75Price tent per night€ 9

Food

Sales of own produceBreakfastDinnerDistance to supermarket3 kmDistance to restaurants3.5 km

Facilities

Bicycles for rent

Guided excursions in the surroundings

Tours of the farm

Participation in daily farm-activities possible

Workshops and courses

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Sailing

Health resort

Tennis court

Wintersports

Children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

Working on the farm (in exchange for board and lodging) possible

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)275

Farm production

A full-time farm

Organic or biodynamic farm

Horticulture, Fruticulture

Route description

Nearest cityFermoNearest villageCarassai (3 km)