1. Italy
  2. Marche
  3. Montelparo (Fermo)
  4. Agricamp Picobello
image

Agricamp Picobello

Location and atmosphere

Midden in de heuvels van de zuidelijke Marche bevindt zich deze minicamping en Bed & Breakfast Agricamp Picobello. Vanaf de camping heeft u 360 graden vrij uitzicht op de omgeving. Erna en Rob hebben een olijvenboomgaard waar zuiver en biologisch gewerkt wordt. Dit levert een mooie, topkwaliteit olijfolie op. Vanaf Picobello worden wijnproeverijen en excursies naar het sfeervolle dorpje Montelparo georganiseerd. Rob is een gecertificeerde buitensportinstructeur en gediplomeerd sportklimbegeleider en neemt u graag mee bij bergexcursies, rotsklimmen en nachtelijke beklimmingen. In de winter worden er winterwandelarrangementen aangeboden.

Facillities

Er zijn vijftien ruime tentplaatsen van elk zo’n 150 m² verdeeld over vier autovrije terreinen. Uw auto kunt u op korte afstand van de tent parkeren. U kunt met twee personen ook terecht in de leuke pipowagen. Er kan eventueel een kindermatrasje of een tentje bijgeplaatst worden. Bovendien zijn er twee volledig ingerichte tenten te huur, elk geschikt voor twee tot vier personen. Tenslotte zijn er nog twee tweepersoonskamers op basis van bed & breakfast te huur. Elke ochtend zijn er verse broodjes verkrijgbaar. Er zijn streekwijnen, frisdranken, ijsjes, olijfolie en andere producten te koop. Er is een vuurplaats voor gemeenschappelijk gebruik. U kunt er tafeltennissen, lekker onderuit in de hangmatten, voor de kinderen zijn er twee schommels en een kinderbadje op het terrein. Agricamp Picobello beschikt over een eigen klimwand met routes van uiteenlopend niveau!

Surroundings and activities

Op loopafstand van het terrein is een beek waarin lekker gespeeld en gespetterd kan worden. U kunt wandelen en fietsen (MTB’s zijn te huur) vanaf het terrein. Op 20 kilometer van Picobello ligt het prachtige Nationale Park Monti Sibillini met nog veel uitgebreidere wandelmogelijkheden op elk niveau. Een dagje strand aan de Adriatische kust is slechts een half uur met de auto. Elke dorpje in de buurt is een cultuurschat op zichzelf en steden als Ascoli-Piceno en Fermo ademen de sfeer van het oude Italië.

General information

Opening times accommodation01-04 t/m 15-10ReservationNecessary during high season

Languages spoken

German, Italian, Dutch, English

Lodging

Number of persons4Number of rooms2Price double room per night€ 65 Price includes breakfast

Selfcatering housingunit

Number of persons2Number of holiday units1Prices on request

Farm camping

Caravan/campers not allowedAccommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches15Number of tent pitches15prices per person€ 7Price tent per night€ 9,50Tent rental price per week€ 350Prices cabin or bungalow per week€ 385Price carparking€ 3

Food

Sales of own produceDistance to supermarket4 kmDistance to restaurants4 km

Facilities

Campfire/barbecue

Bicycles for rent

Facilities for playing outside

Guided excursions in the surroundings

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Guided nature tours

Horseriding

Indoor swimming pool

Children

Playground

Open air children's pool

Special target groups

Facilities for wheelchair users (toilet, shower, bathroom, kitchen, etc.)

Pets are not allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)531

Farm production

A part-time farm

Small, traditional and ecological farm

Pastural agriculture, Fruticulture, Arable farming

Route description

Nearest cityFermo (28 km), Ascoli-Piceno (35 km)Nearest villageMontelparo (4 km)