1. Italy
  2. Marche
  3. Esanatoglia (Macerata)
  4. Faranghe!
image

Faranghe!

Location and atmosphere

Faranghe! ligt op de grens van Marche met Umbria. De boerderij ligt middenin het land van de Verdicchio di Matelica, volgens kenners een uitstekende witte wijn. Op het landgoed is de stilte te horen en ruik je de geur van kruiden. Mieke en Michel zijn begaan met deze omgeving en het ecosysteem. Alle ingrediënten voor de maaltijden komen van boeren uit de omgeving en zijn zoveel mogelijk biologisch. Gasten kunnen een vers eitje tikken en er is groente en fruit uit de tuin.

Facillities

U verblijft in de gastenkamers in de boerderij en 's ochtends geniet u van een ontbijt met panoramisch uitzicht. Het sanitair wordt met andere gasten gedeeld. De minimale verblijfsduur is twee nachten. Dan zijn er twee appartementen voor twee tot vier personen met eigen badkamer, keuken en privé-terras. De inrichting is eenvoudig maar smaakvol. Middenin het groen zijn twintig plaatsen voor tent of caravan op een vlak grasland, omringd door bomen. Er zijn naar keuze plekken in de zon of verkoelende schaduw. Er is een caravan te huur voor twee personen, eventueel uit te breiden met een canvastent tot drie slaapplekken. Een opzet-zwembad van negen bij vijf meter zorgt voor verfrissing en eromheen is veel speelruimte voor kinderen. Driemaal per week kunt u meedineren met keuze uit vis-, vegetarische - of vleesgerechten. Tenslotte is er een uitgebreid aanbod van cursussen: kunstgeschiedenis van Marche, kookles van een onvervalste Italiaanse mamma, improvisatietoneel, keramische maskers maken met hulp van oude technieken, zang en klankworkshop, digitale fotografie en bewerking (www.cursusinitalie.eu).

Surroundings and activities

Vanuit de boerderij zijn wandeltochten te maken, zoals langs de eeuwenoude Sentiero di Francescano. Wat verder weg ligt het Sibillini-natuurpark. Sportieve fietsers kunnen tochten door de heuvels maken of echte cols bedwingen. Routebeschrijvingen liggen klaar en transfers worden geregeld. Op een steenworp afstand ligt de berg Tre Pizzi, waar parapenters en deltavliegers langszweven. U kunt de eeuwenoude cultuur van deze streek ontdekken, in middeleeuwse straatjes ronddwalen en heerlijke gerechten proeven. De oude wijnstadjes Matelica en Esanatoglia, die het keurmerk van uno del borghi piu belli d'Italia voeren, liggen onderaan de heuvel en daar vindt u winkels en restaurants. Historische steden als Assisi en Perugia zijn dagtrips.

General information

Opening times accommodation01-04 t/m 31-10ReservationNecessary during whole year

Languages spoken

Italian, Dutch, English

Lodging

Number of persons5Number of rooms3Price single room per night30Price double room per night€ 30 Price includes breakfast

Selfcatering housingunit

Number of persons6Number of holiday units2Price smallest unit per week€ 495 per unitPrice largest unit per week€ 625 per unit

Normal camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches20Number of tent pitches20prices per person€ 8Price tent per night€ 10Price caravan/camper per night€ 10Costs for use electricity per day€ 2,50Caravan rental price per week€ 300Tent rental price per week€ 220

Food

Own restaurant/canteenBreakfastDinnerDistance to supermarket3 kmDistance to restaurants3 km

Facilities

Bicycles for rent

Open-air swimming pool

Guided excursions in the surroundings

Workshops and courses

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Route description

Nearest cityMatelicaNearest villageEsanatoglia