1. Italy
  2. Toscana
  3. Cortona (Arezzo)
  4. Casa Faulle
image

Casa Faulle

Location and atmosphere

Precies tussen Florence en Rome, op 15 kilometer van het Lago Trasimeno, ligt Casa Faulle, middenin de natuur, boven op een heuvel met wijds uitzicht over het dal en het Etruskische stadje Cortona. In de drie in stijl gerestaureerde boerenhuizen zijn eenvoudige vakantie-appartementen gesitueerd voor twee, vier en vijf personen. De huizen zijn gebouwd op een traditionele manier met natuurlijke materialen die direct uit de omgeving komen, zoals (kastanje-) hout, zandsteen, leem en kalk. Heiner Schubert en Ineke Feitsma wonen en werken hier al 35 jaar en heten u van harte welkom. Heiner onderhoudt het terrein, de olijfgaard en een oeroud eikenbos geheel op ecologische wijze. Aan de vele diersporen is te zien dat wilde zwijnen, vossen, reeën, hazen, dassen, stekelvarkens en vele soorten vogels zich hier goed thuis voelen. Heiner kan u meenemen op mooie wandelingen in de omgeving van Casa Faulle. Ineke is gastvrouw van Casa Faulle en ook cultuurgids. Haar ontvangst kenmerkt zich door een professionele service maar met een prettige en persoonlijke benadering.

Facillities

Elk appartement heeft zijn eigen sfeer en is voorzien van warm water, een goed geoutilleerde keuken met koelkast, prima bedden en een eigen terras. Direct voor de huizen vindt u een schommel, een grillplaats en een zwemmeertje. Het zuivere drinkwater komt uit een bergbron. En het vult het meertje dat zichzelf zo met natuurlijke middelen zuivert en uitnodigt tot een verfrissende duik. De afvoer en de zuivering van afvalwater en de riolering gaat via een zelfregulerend systeem. Dus gebruiken wij ecologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen en vragen dat ook van onze gasten. In de zomer wordt indien gewenst de pizza-oven opgestookt voor een gezamenlijke maaltijd. Op verzoek is er ook een activiteitenprogramma. Casa Faulle is geschikt als groepsaccommodatie. Eén huis heeft een grote keuken met ruime buiten- en binnen-eetgelegenheid. Er is een aparte groepsruimte geschikt voor uiteenlopende activiteiten.

Surroundings and activities

Vanaf Casa Faulle zijn er volop wandelpaden waaronder de oude pelgrimsweg naar Assisi en een oude Romeinse weg. Er liggen fietspaden door het Valdichiana-dal ten zuiden van Cortona (20 km), langs het Lago Trasimeno en de Tiber (26 km, Parco Naturale di Monte Tezio). In de Middeleeuwen had Cortona een machtige positie, wat heden ten dage nog te merken is aan de vele historische bouwwerken en monumenten zoals het Palazzo Communale, de stadsmuur met torens en poorten en een aantal kerken. In het Palazzo Pretorio ligt het Museo dell'Academia Etrusca, dat een grote verzameling vondsten uit de Etruskische en de Romeinse tijd bezit, maar ook een collectie schilderijen van onder andere Pinturicchio en de uit Cortona afkomstige schilders Signorelli, da Cortona en Severini. Zoals bij veel steden in de omgeving ligt op het hoogste punt van Cortona een sterke burcht, de Fortezza Medicea di Girifalco. Een van de grootste attracties in de directe omgeving is uiteraard het regionaal natuurpark Lago Trasimeno. U kunt er zwemmen, surfen en zeilen of met een veerboot naar de eilanden. Het is vanaf Casa Faulle met bus en trein bereikbaar (halte Truoro sul Trasimeno).

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

Italian, Dutch, English, German, French

Selfcatering housingunit

Number of persons16Number of holiday units4Price smallest unit per week€ 320 per unitPrice largest unit per week€ 570 per unit

Group accommodation

Number of persons16Number of rooms7Prices on request

Food

Sales of own produceDistance to supermarket3 kmDistance to restaurants3 km

Facilities

Campfire/barbecue

Natural swimmingpool

Facilities for playing outside

Guided excursions in the surroundings

Tours of the farm

Workshops and courses

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked cycle routes

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Windsurfing

Sailing

Boatrent

Open-air swimming pool

Tennis court

Children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

Working on the farm (in exchange for board and lodging) possible

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)484

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Hilly scenery

Puddle, fen, lake

Farm production

Small, traditional and ecological farm

Viticulture and/or olive cultivation, Forestry

Route description

Nearest cityCortona (9 km), Assisi (75 km), Siena (80 km), Florence (125 km), Rome (200 km)Nearest villageScanizza, Montanare di Cortona, La Dogana (3 km)