1. Italy
  2. Toscana
  3. Barberino di Mugello (Firenze)
  4. Agriturismo Corzano
image

Agriturismo Corzano

Location and atmosphere

Op maar 30 km ten noorden van Firenze, tussen de pieken van de Appennijnen bergen die Toscana van Emilia scheiden, vindt u het bosrijke Mugello gebied. Net buiten het dorp Barberino di Mugello ligt dit door SUOLO E SALUTE gecertificeerd biologische boerderij. De eigenaresse Laura heeft hart voor het milieu: energie wordt door PV panelen opgewekt, regenwater wordt hergebruikt en voor de verwarming wordt hout gebruikt. In het 50 ha terrein worden er saffraan, kastanjes, granen, vijgen en olijfbomen verbouwd en verkocht. Nieuw: met eigen gerst worden 3 lekkere ambachtelijke bieren geproduceerd! 20 ha zijn weiland voor Limousine koeien, een Franse ras die goed bij dit bergklimaat gediend. De saffraan en olijfolie zijn van gecertificeerde kwaliteit.

Facillities

De boerderij bestaat uit twee aparte gebouwen. U overnacht in kamers voor 2/3 personen (met of zonder ontbijt) of appartementen van 2, 4 of 8 slaapplaatsen. Voor de gasten van de kamers zijn er een gezamenlijke woonkamer en keuken ter beschikking. De inrichting is rustiek en smaakvol, en de oorspronkelijk bouwelementen zijn zo veel mogelijk behouden, zoals de open harden en drempels van Serena steen. In een gezamenlijk tuin vindt u een (panoramische) zwembad, barbecue en houtoven. Ook is er de mogelijkheid om tafeltennis en Jeu de Boules Penthatlon te spelen. Ook de appartementen delen een warme gezamenlijke aankomsthal.

Surroundings and activities

De omgeving leent zich goed om wandelen en fietsen: verken het bijvoorbeeld via de oude legerroute naar de Futa pas (903 m). Probeer intussen het plaatselijke wild spotten: stekelvarkens, vossen, wilde zwijnen, roofvogels. Op maar 3 km bij het kunstmatig Bilancinomeer (rondom welke u ook leuk kunt fietsenen allerlei watersporten beoefenen) vindt u de mooie natuurgebied van Gabbianello, vogelparadijs. Het dorp Barberino is oud en pittoresk. Niet ver vandaan vindt u een grote Outlet Designer winkelcentrum en de bekende internationale motor- en autocircuit van de Ferrari.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

French, Italian, English

Lodging

Number of persons8Number of rooms5Price includes breakfastPrices on request

Selfcatering housingunit

Number of persons13Number of holiday units2Prices on request

Food

Sales of own produceBreakfastDistance to supermarket3 Km kmDistance to restaurants3 Km km

Facilities

Campfire/barbecue

Open-air swimming pool

Facilities for playing outside

Guided excursions in the surroundings

Tours of the farm

Participation in daily farm-activities possible

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Horseriding

Windsurfing

Sailing

Indoor swimming pool

Tennis court

Children

Highchair

Cot

Special target groups

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)390

Farm production

A full-time farm

Organic or biodynamic farm

Pastural agriculture, Horticulture, Fruticulture, Viticulture and/or olive cultivation, Arable farming, Forestry, Stock breeding

Route description

Nearest cityFirenze (30 Km)Nearest villageBarberino di Mugello (0 km)