1. France
  2. Franche-Comté
  3. Ounans (Jura)
  4. Huttopia la Plage Blanche
image

Huttopia la Plage Blanche

Location and atmosphere

Deze familiecamping ligt aan de rivier La Loue. De kampeerplaatsen bovenop de oever zijn licht glooiend. De oever zelf is steil en begroeid met planten.De plaatsen op het andere deel van de camping hebben een weids uitzicht over het Jura-gebergte. Op de campings van Huttopia staan het ecosysteem en het respect voor de natuur centraal.

Facillities

Behalve staanplaatsen voor tenten, caravans en campers zijn er milieuvriendelijke accommodaties van tentdoek of onbewerkt hout (toile-et-bois). De meest luxe hebben een eigen badkamer. Ook zijn er sfeervolle houten lodges (mobile homes) op palen die verscholen liggen in het landschap. U kunt een duik nemen in het zwembad of in de rivier. Op de camping kunt u kano’s en kajaks huren om La Loue af te varen. Er is ook een meertje bij. De kinderen kunnen onder begeleiding een tochtje op een pony maken en leren boogschieten. Of wat dacht je van een workshop circus!

Surroundings and activities

De hoogste bergen van de Jura reiken tot 1600 meter en lopen door tot over de Zwitserse grens. De Jura heeft een rijke flora en fauna met prachtige watervallen, meren, bossen, fantastische vergezichten en de lucht is er zuiver! Ga naar de Saline Royale (zoutmijn) van Arc et Senans (12 km) met museum, dat op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. Dole (22 km) is een stad van kunst en geschiedenis en geboorteplaats van Louis Pasteur. Baume-les-Messieurs (40 km) is een echt juweeltje. Het dorp met zijn prachtige abdij ligt midden tussen fascinerende canyons en watervallen die u niet mag missen. Ontdek de Citadelle van Besançon, een mooie vestingstad, meer dan drie eeuwen geleden door Vauban gebouwd. En vergeet niet Château-Chalon te bezoeken (40 km), dit pittoreske dorpje ligt bovenop kalkkliffen en kijkt uit over de hellingen van de vallei van La Seille en de wijngaarden. Ontdek de regionale specialiteiten en bezoek het Maison du Comté in Poligny (20 km) om alles te weten te komen over deze eerste AOC-kaas van Frankrijk. De regio van Arbois staat erom bekend de beste Jura-wijnen te produceren. Als u de wijnroute volgt kunt u de verschillende domeinen ontdekken en proeven, zoals strowijn en vin jaune.

General information

Opening times campsite27-04 t/m 24-09

Languages spoken

English, French

Normal camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches200Number of tent pitches186prices per person€ 15-38Price per child (<12)€ 0-4,50Caravan rental price per day€ 63-129Tent rental price per day€ 39-119

Food

Own restaurant/canteenFood-shop within accommodationMeals availableBreakfastLunchDinnerDistance to supermarket0,1-5 kmDistance to restaurants5 km

Facilities

Wifi

Campfire/barbecue

Boatrent

Bicycles for rent

Horseriding

Open-air swimming pool

Natural swimmingpool

Facilities for playing outside

Sports facilities

Workshops and courses

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked cycle routes

Boatrent

Children

Playground

Open air children's pool

Indoor playroom

Games

Highchair

Cot

Meeting place for young people

Special target groups

Pets allowed

Landscape characteristics

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Hilly scenery

Stream, river, canal

Route description

Nearest cityDoleNearest villageOunans