1. France
  2. Lorraine
  3. Ban-sur-Meurthe-Clefcy (Vosges, Grand-Est)
  4. Casa Boslimpré
image

Casa Boslimpré

Location and atmosphere

Casa Boslimpré is de plek waar Familie Bramhill in 2008 hun ‘hemel op aarde” gevonden heeft. Van oorsprong is het een vakantiekolonie geweest en tegenwoordig is Casa Boslimpré een kleinschalige toeristenplek, in de bergen van het Parc Naturel Régional des Ballons des Vosges(600km) met een prachtig uitzicht over bergen en dalen! Een plek waar een ieder zich snel thuis voelt. Casa Boslimpré is ver weg van de drukte van de stad, waar nog echte zuivere lucht en zuiver water, uit onze eigen bron, te vinden zijn. Omgeven door bos en heide. Een sfeervolle plek om te genieten van de natuur en elkaar! Casa Boslimpré zoekt de samenwerking op met de plaatselijke kleine ondernemers. Deze "mooie plek in de natuur" willen wij samen met jullie delen met respect voor mens, dier en de natuur.

Facillities

Casa Bolsimpré bestaat uit een minicamping met 6 tentplaatsen verdeeld over plateaus, verhuur van een ingerichte safaritent en een ingerichte YURT ; luxe kamperen in een magische sfeer ! Tevens een vakantiehuis, (2-12 pers.) rolstoelaangepast. In voor -en naseizoen ook geschikt voor kleine groepen, te denken valt aan mountainbikers, wielrenners of gehandicapten. Wij denken met u mee voor een "VAKANTIE OP MAAT". Evt. met activiteiten –en maaltijdverzorging. Casa Boslimpré heeft een gezellige ontmoetingsruimte met een koelkast, koffiezetapparaat en leeshoek met bibliotheek en toeristische informatie over de Vogezen. Ook is er een grote binnenspeelruimte met tafeltennis, spelletjes,speelgoed en Donald Ducks. Uitgezette natuurtocht voor kinderen, broodjesbakken bij het kampvuur, kikkervisjes vangen en workshop bijenwastekenen voor groot en klein. De kinderen kunnen vrij spelen en hun creativiteit gebruiken. Verspreid over het terrein staan picknicktafels waar onze gasten gezellig met elkaar kunnen genieten van het uitzicht en de gemoedelijke sfeer. Zomers: broodjesservice, verkoop van verse eitjes en groente uit eigen tuin! Tevens producten van buren en vrienden te koop.

Surroundings and activities

In de Vogezen vindt u nog ongerepte natuur met een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Het kan zomaar voorkomen dat er een hertje over het terrein huppelt! Gelijk vanaf het terrein zijn er vele wandel- en mountainbike routes. ( kaarten aanwezig) Zwemmeren op 15km. met waterfietsen en kanoverhuur. Meerdere klimavonturenparken (15 km), kastelen,schapen- en geitenboerderijen, de grootste snoepjesfabriek van de Vogezen ( 7 km), pittoreske dorpjes en de bekende wijnroute in de Elzas (30 km). Watervallen en riviertjes in de buurt. Tevens ook een fietspad ( La voie verte, 30 km) dat aangelegd is op een oude spoorlijn. Fietsverhuur aan het pad. Uit eten kan in de vele Ferme Auberges met de vaak heerlijke huisgemaakte streekgerechten of in de plaatselijke kleine restaurantjes of pizzeria. De Vogezen zijn mooi in elk seizoen! Wandelen in de prachtige natuur tijdens de herfst met al zijn kleuren en ook volop ski- en langlaufmogelijkheden tijdens de wintermaanden! Casa Boslimpré en de Vogezen hebben VOOR ELK WAT WILS!!!

General information

Opening times accommodationyear roundOpening times campsite01-04 t/m 01-10ReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German, French, Dutch, English

Selfcatering housingunit

Number of persons24Number of holiday units2Prices on request

Nature camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches5Number of tent pitches5Prices on request

Food

Distance to supermarket4 kmDistance to restaurants4 km

Facilities

Campfire/barbecue

Facilities for playing outside

Workshops and courses

Detailed information on the environment

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Windsurfing

Sailing

Boatrent

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Tennis court

Wintersports

Mountaineering

Tilt car tours, sleigh rides, dog sledding tours etc.

Children

Games

Highchair

Special target groups

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

Facilities for wheelchair users (toilet, shower, bathroom, kitchen, etc.)

smoking restricted or prohibited

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)760

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Mountainous to alpine landscape

Route description

Nearest cityGérardmer (15 km)Nearest villageAnould