1. France
  2. Lorraine
  3. Dommartin-lès-Remiremont (Vosges, Grand-Est)
  4. Ferme Equestre et Educative les Granges de Franould
image

Ferme Equestre et Educative les Granges de Franould

Location and atmosphere

Op de flanken van de Vogezen liggen de weilanden en bospercelen van paardenboerderij Les Granges de Franould. Deze typische Vogezenboerderij ligt op een terrein, waar drie bronnen ontspringen. Het uitzicht over het Moezeldal en op de berg Saint Mont is magnifiek. Het leven is eenvoudig en de sfeer puur en ongerept. Irène leidt het bedrijf al 30 jaar op duurzame wijze in harmonie met de natuur en de dieren. De paarden zijn het middelpunt van alle activiteiten, maar er lopen ook nog wat katten, konijnen, kippen, eenden, varkens, geiten en een hond rond. De boerderij is voor kinderen een leuk speelparadijs met toestellen, kampvuurplaatsen en natuurlijk alle dieren die aandacht nodig hebben.

Facillities

De minicamping met zes plaatsen ligt tussen de paardenweiden. Behalve in juli en augustus kunt u ook in de boerderij overnachten. Er is één vierpersoonskamer met een tweepersoonsbed en een stapelbed, één vierpersoonskamer met twee stapelbedden en één tweepersoonskamer met een stapelbed, twee douches en een apart toilet. Bij de bereiding van de biologische maaltijden met regionale producten helpt u vaak mee met groenten snijden en het dekken van de tafel. Er wordt gezamenlijk gegeten. Op aanvraag zijn paard- en ponyrijlessen, losse ritjes buiten het erf of meerdaagse tochten door de prachtige natuur mogelijk.

Surroundings and activities

Vanaf de boerderij wandel je zo de bossen van het Parc Régional des Ballons des Vosges in met vele routes. De omgeving kenmerkt zich door valleien, meren, bossen en weiden waar talloze wandelpaden, fietsroutes en ruitersporen lopen. Op een half uurtje rijden, kunt u de kale toppen of ballons van de Vogezen gaan bedwingen. Over het 40 kilometer en inmiddels geasfalteerde oude treinspoor, de Voie Verte in het Moezeldal, kunt u fietsen of skaten. In Plan d’Eau Remiremont kunt u heerlijk zwemmen. In Remiremont is een gezellige winkelstraat, een regionaal museum, restaurants en een binnenzwembad. In Gerardmer kunt u zeilen, roeien, kanoën, waterfietsen en ‘s winters skiën.

General information

Opening times accommodationyear roundOpening times campsite01-05 t/m 01-10ReservationNecessary during whole year

Languages spoken

French, Dutch

Group accommodation

Number of persons10Number of rooms3Price dormitory room per night€ 10-13 Price includes breakfast

Farm camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches6Number of tent pitches6prices per person€ 4Price tent per night€ 2 (klein) - 4 (groot)Price caravan/camper per night€ 4Prices cabin or bungalow per day€ 40 (4p)

Food

Own restaurant/canteenSales of own produceBreakfast€ 3-4Lunch€ picknick 4-6Dinner€ in overleg 8-15Distance to supermarket7 kmDistance to restaurants3 km

Facilities

Campfire/barbecue

Horseriding

Guided excursions in the surroundings

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Horseriding

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Tennis court

Children

Small live stock for children

Playground

Open air children's pool

Highchair

Cot

Special target groups

Working on the farm (in exchange for board and lodging) possible

Member of WWOOF (Willing Workers On Organic Farms)

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)600

Farm production

A full-time farm

Small, traditional and ecological farm

Pastural agriculture, Fruticulture, Forestry, Stock breeding, Poultry

Route description

Nearest cityRemiremont (7 km), Gerardmer (30 km) Nearest villageDommartin-lès-Remiremont (3 km)