1. France
  2. Midi-Pyrénées
  3. Saint-André-Alban (Tarn)
  4. Le Magnérès
image

Le Magnérès

Location and atmosphere

Deze voormalige boerderij en wijmakerij Le Magnérès ligt op een hoogte van 250 meter in de Tarnvallei, aan de voet van het Centraal Massief. Het terrein bestaat uit weilanden voor vee, landbouwgrond voor groente- en fruitteelt en vier hectare gemengd bos.

Facillities

In het dal stroomt de Malagouste, een beekje dat uitmondt in de Tarn. Langs deze beek kunt u ruime en beschutte kampeerplekken vinden die de eigenaren oases noemen. Hier kunt u het nomadengevoel beleven van onderweg zijn, een goede plek tegenkomen om kamp te maken en tot rust te komen. Er is plaats voor meerdere tenten. Elke oase heeft een primitief toilet. Maar moderne gemakken als telefoon en wasmachine bevinden zich in de boerderij en staan tot uw beschikking. 's Avonds kunt u mee-eten en andere gasten ontmoeten aan de grote tafel in de buitenkamer. 's Morgens zijn er warme broodjes. Kinderen kunnen hun eigen broodje komen bakken, de dieren voeren en spelletjes doen. Oppas voor kinderen kan worden geregeld.

Surroundings and activities

Op vijf minuten van Le Magnérès kunt u zwemmen in de Tarn. Maar ook bijvoorbeeld bij de Barage de Racise in de buurt van Realmont. In Trébas is een kanoverhuurpunt. Er zijn diverse wandelroutes, zoals de GR36, om deze prachtige streek te verkennen. U bevindt zich op een steenworp van het Regionale Natuurpark Grands Causses, een verzameling kalksteenplateaus dat door Unesco tot beschermd Mediterraan agropastoraal landschap is uitgeroepen. Een agropastoraal landschap is te herkennen aan een verfijnd stelsel van paden waarlangs bijvoorbeeld schapenhoeders trokken. Het kunstenaarsdorp Cordes-sur-Ciel is zeker een bezoek waard. Albi heeft een fraai historisch centrum, een kathedraal en het museum Toulouse Lautrec. Bezoek ook Roquefort, waar de gelijknamige schapenkaas wordt gemaakt.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during high season

Languages spoken

French, Dutch, English

Nature camping

Caravan/campers not allowed1Total number of pitches5Number of tent pitches5Only dry toilet/compost toiletprices per person€ 5,50

Food

Dinner€ 12Distance to supermarket3 kmDistance to restaurants3 km

Facilities

Campfire/barbecue

Facilities for playing outside

Guided excursions in the surroundings

Tours of the farm

Participation in daily farm-activities possible

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Boatrent

Tennis court

Children

Small live stock for children

Open air children's pool

Highchair

Special target groups

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)280

Farm production

A part-time farm

Small, traditional and ecological farm

Horticulture, Stock breeding

Route description

Nearest cityAlbiNearest villageTrébas