1. France
  2. Ile-de-France
  3. Versailles (Yvelines)
  4. Huttopia Versailles
image

Huttopia Versailles

Location and atmosphere

Huttopia Versailles ligt middenin de bossen op een terrein van vier hectare en biedt u een verblijf in een mooie, groene omgeving maar met alle voordelen van de stad binnen handbereik. U bent in een oogwenk bij de diverse bezienswaardigheden van Versailles en Parijs: de Eiffeltoren is op slechts 30 minuten reisafstand. Maar na terugkeer uit deze bruisende metropool komt u hier weer helemaal tot rust. De tuinen van Versailles, het Regionale Natuurpark Haute Vallée de Chevreuse (14 km) en het Regionale Natuurpark Véxin (14 km) vormen een onverwachte groene gordel rond dit agglomeraat.

Facillities

Met 180 kampeerplaatsen kunt u beschikken over een ruime tot 120 m2 schaduwrijke kampeerplek of een accommodatie huren: er zijn houten chalets voor maximaal zes personen, gemaakt van onbehandeld hout en er is een chalet dat volledig is aangepast voor personen met een beperking; de speciaal voor Huttopia ontworpen Cahuttes of een Canadese tent voor maximaal vijf personen. Deze tenten staan in groepjes bij elkaar met in het midden een gezellige bivak, een kookplaats met watervoorziening, barbecue en picknicktafels. . De duurzame sanitaire voorzieningen zijn opgetrokken uit hout en glas. De camping heeft een verwarmd zwembad, een café-restaurant, tafeltennis, internetpunt en elke morgen vers broodjes. Op 150 meter is een supermarktje en er is fietsverhuur op de camping.

Surroundings and activities

Château de Versailles (5 km) is natuurlijk een niet te missen uitstapje. Zomers zijn er in het park grote muzikale watervallen en feesten. U kunt in een rijtuig of met een treintje naar de afgelegen plekjes in het park gaan. Ook kunt met een boot op het grote kanaal varen of er langs heen fietsen. In France Miniature (19 km) ziet u heel Frankrijk in het klein en Dierenpark Thoiry (33 km) is een aanrader.

Special remarks

Deze camping heeft een Accueil Vélo label waarmee het fietsers services aanbiedt zoals: – Een overdekte fietsenstalling, reparatiekit – Een gastvrije ontvangst: praktische informatie en advies over fietsroutes en het weer – Aangepaste services: bagagetransfer, wassen en drogen van de was, verhuur van fietsen en accessoires, fietsen wassen etc.

General information

Opening times accommodation30-03 t/m 05-11ReservationNecessary during high season

Languages spoken

French, EnglishDutchEnglishFrench

Selfcatering housingunit

Number of persons5-6Price smallest unit per week€ 129 tot 175, per nacht (Chalet) en 116 tot 167, per nacht (Cahutte) per unitPrice largest unit per week€ 144 tot 180, per nacht (Cabane) per unit

Normal camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches175Number of tent pitches120prices per person€ vanaf 26,80 tot 53 ((2 personen + staanplaats + voertuig)Price per child (<12)€ 3,70 tot 5,90Tent rental price per day€ 89 - 152

Food

Own restaurant/canteenBreakfastLunchDinnerDistance to supermarket0.1 kmDistance to restaurants3 km

Facilities

Wifi

Campfire/barbecue

Bicycles for rent

Open-air swimming pool

Facilities for playing outside

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Children

Playground

Open air children's pool

Highchair

Cot

Special target groups

Facilities for wheelchair users (toilet, shower, bathroom, kitchen, etc.)

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)150

Route description

Nearest cityVersaillesNearest villageViroflay (3 km)