1. France
  2. Rhône-Alpes
  3. Bourg-Saint-Maurice (Savoie, Auvergne-Rhône-Alpes)
  4. Huttopia Bourg St Maurice
image

Huttopia Bourg St Maurice

Location and atmosphere

Camping Huttopia Bourg St. Maurice ligt middenin het Alpen-departement Savoie, in zuidoostelijk Frankrijk. Vanaf de camping heeft u een mooi uitzicht op het omringende berglandschap. De camping grenst aan het Parc Nationale de la Vanoise dat een rijke flora en fauna heeft. Er groeien wel 1200 verschillende plantensoorten, waarvan 107 beschermd zijn. En er komen steenbokken, gemzen, steenarenden en lammergieren voor. Zoals gebruikelijk in Frankrijk zijn nationale parken niet altijd volledig beschermd en u bevindt zich dan ook in een wintersportgebied van enig formaat.

Facillities

De staanplaatsen liggen op langgerekte velden onder verspreid staande bomen. Ook kunt u voor diverse huuraccommodaties kiezen, zoals ruime mobil homes en comfortabele toile-et-bois tenten van linnen en hout. Alle tenten zijn voorzien van kitchenette en houten buitenterras, de trappeur-tenten hebben zelfs een ingebouwde badkamer. De mobil homes hebben een mooi houten terras. Het chalet Montana heeft bovendien een ingebouwde houtkachel. Houd rekening met de minimale verblijfsduur van twee nachten. Er zijn ook staanplaatsen voor campers. De camping is ideaal voor liefhebbers van natuur en sportfanaten. Er is een verwarmd buitenzwembad met pierenbadje en houten terras. Leer boogschieten, ga mee met een begeleide wandeling of doe mee aan een van de georganiseerde sporttoernooien. In de zomer kunnen kinderen en volwassen meedoen aan een workshop biatlon.

Surroundings and activities

Ontdek de barokke kerken en kapelletjes en het traditionele leven van de bergbewoners. Proef specialiteiten zoals de Beaufortkaas, de sterke drank Génépi, raclette en kaasfondue. In de Savoie kunt u veel buitensporten beoefenen: mountainbiken, wandelen, klimmen, via-ferrata, paragliding, wildwatervaren, golfen. Fietsers kunnen de prachtige Alpenpassen beklimmen, zoals de Col de l’Iseran in de richting van Val d’Isère, de Col Petit Saint Bernard in de richting van La Rosière en de Cormet de Roselend die in Bourg-Saint-Maurice begint en vervolgens afdaalt richting Albertville. Bourg-Saint- Maurice ligt ook vlakbij het grote wintersportgebied Les Arcs met 200 kilometer aan skipistes.

General information

Opening times campsite25-05 t/m 22-10ReservationNecessary during high season

Languages spoken

English, French

Selfcatering housingunit

Number of persons6Number of holiday units1Price smallest unit per week€ 80-130 per nacht (€560-910 per week) per unit

Normal camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches174Number of tent pitches143prices per person€ 17,50-28Price per child (<12)€ 0,00 tot 4,60Caravan rental price per day€ 66-125 (roulotte, woonwagen, caravan)Caravan rental price per week€ 462-875 (roulotte, woonwagen, caravan)Tent rental price per day€ 41-114Tent rental price per week€ 287-798Prices cabin or bungalow per day€ 80-130Prices cabin or bungalow per week€ 560-910

Food

Own restaurant/canteenFood-shop within accommodationMeals availableBreakfastLunchDinnerDistance to supermarket0,2 kmDistance to restaurants0,2 km

Facilities

Wifi

Card payments possible

Campfire/barbecue

Open-air swimming pool

Facilities for playing outside

Guided excursions in the surroundings

Workshops and courses

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked cycle routes

Marked trails

Guided nature tours

Tennis court

Wintersports

Mountaineering

Children

Playground

Open air children's pool

Indoor playroom

Games

Children's books

Highchair

Cot

Meeting place for young people

Special target groups

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

Facilities for wheelchair users (toilet, shower, bathroom, kitchen, etc.)

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed

Landscape characteristics

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Mountainous to alpine landscape

Route description

Nearest villageBourg-Saint-Maurice