1. France
  2. Pays de la Loire
  3. Sillé-le-Guillaume (Sarthe)
  4. Huttopia Lac de Sillé
image

Huttopia Lac de Sillé

Location and atmosphere

Camping Huttopia Lac de Sillé ligt bij Sillé Plage, een gebied dat wordt gedomineerd door meren en bossen. Het is een oud domein van de baronnen van Sillé en is vandaag de dag beschermd als eigendom van de staat. Het maakt deel uit van het Regionaal Natuurpark Normandie-Maine. Een heerlijke verblijfplaats in de natuur voor families op zoek naar actieve natuurvakanties. De camping is aangesloten bij het ONF, het Office National des Fôrets wat o.a. inhoudt dat er zo min mogelijk bomen gekapt worden, de camping gebruik maakt van duurzame energie, er activiteiten in de natuur worden aangeboden, het lokaal erfgoed gepromoot wordt en dat er voorzieningen voor minder validen aanwezig zijn.

Facillities

Voor liefhebbers van klassiek kamperen zijn er ruime schaduwrijke staanplaatsen op een vlakke ondergrond. Er zijn stacaravans en volledig ingerichte tenten gemaakt van hout en zeil te huur. De meest luxe hebben een eigen badkamer. U kunt genieten van een verwarmd zwembad en in het hoogseizoen van het programma met natuuractiviteiten. Verder zijn er tafeltennistafels en kunt u petanque spelen. In de roulotte-snackbar worden sandwiches, pizza's en drankjes geserveerd die u ook op het terras kunt nuttigen. Op het meer en het strand Coco Plage kunt u zonnen, baden, zeilen, kanovaren en kajakken. Hier zijn de mooiste wandelingen te maken of routes af te leggen met de fiets of te paard. Of kiest u liever voor het boogschieten?

Surroundings and activities

In het dorp Sillé-le-Guillaume (2 km) zijn de parochiekerk en het kasteel van Sillé geklasseerde historische monumenten. De regio is overigens vergeven van de kastelen en monumentaal erfgoed. Verschillende streektradities, zoals het vervaardigen van kant of de productie van cider zijn te bezichtigen. Le Mans (30 km) is één van de groenste steden van Frankrijk met de Jardins Pierre de Ronsard en haar twee rivieren: de Huisne en de Sarthe, die prima bevaarbaar zijn en een goede indruk van de stad geven. De Jardins des Plantes (40 km) zijn tuinen met een oppervlakte van vijf hectare. Les Alpes Mancelles (17 km) is een natuurlijk laaggebergte met smalle, kronkelende rivieren.

General information

Opening times accommodation27-04 t/m 25-09ReservationNecessary during high season

Languages spoken

French, EnglishDutchEnglishFrench

Normal camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches152Number of tent pitches120prices per person€ vanaf 15Price per child (<12)€ 0 tot 4Tent rental price per day€ 42 tot 112Prices cabin or bungalow per day€ 64 tot 115 (mobile-home cotttage)

Food

Own restaurant/canteenFood-shop within accommodationBreakfastLunchDinnerDistance to supermarket3 kmDistance to restaurants3 km

Facilities

Wifi

Campfire/barbecue

Bicycles for rent

Open-air swimming pool

Facilities for playing outside

Guided excursions in the surroundings

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Guided nature tours

Windsurfing

Sailing

Boatrent

Tennis court

Children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

Facilities for wheelchair users (toilet, shower, bathroom, kitchen, etc.)

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)175

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Puddle, fen, lake

Route description

Nearest cityLe Mans (33 km)Nearest villageSillé-le-Guillaume