1. France
  2. Bourgogne
  3. Saint-Didier-sur-Arroux (Saône-et-Loire)
  4. Le Petit Montperroux
image

Le Petit Montperroux

Location and atmosphere

Net buiten het pittoreske dorpje Saint-Didier-sur-Arroux vindt u de kleinschalige vakantieplek Le Petit Montperroux. Middenin de natuur komt u helemaal tot rust, terwijl uw kinderen zich prima vermaken op het veilige en volledig omheinde domein van een hectare.

Facillities

Op ons terrein vindt u een knusse vakantiewoning voor vier à vijf personen met twee slaapkamers en een sauna. Achter op het terrein staan twee pipowagens, elk geschikt voor vier personen. De pipowagens bieden prachtige uitzichten op de vallei en de landerijen en beschikken elk over een sanitairblokje. U kunt ook kiezen voor een verblijf in een van de twee safaritenten, die elk ruimte bieden aan vier tot zes personen. Bewoners van deze tenten beschikken over een eigen douche en toilet in het sanitairgebouw van de camping. Maar u mag ook met uw eigen kampeermiddelen komen. Wij hebben tien zeer ruime plekken op de minicamping. Er zijn koelkastjes te huur. Er is een speelweide met trampolines, schommels, glijbaan en een zandbak. Verkoeling kunt u vinden in het zwembad op het overdekte terras. Bij het kampvuur bakken we broodjes samen met de kinderen. Onze paardjes willen graag gepoetst worden en iedereen mag een stukje over het erf rijden. Bij slecht weer biedt de speelzolder uitkomst met kinderspeelhoek en knutselspullen. Er is een restaurantgedeelte bij waar koffie, thee en snacks worden geserveerd. We bakken op bestelling pizza’s, frietjes en kleine snacks en twee keer per week kunt u mee-eten met onze table d’hôtes.

Surroundings and activities

Le Petit Montperroux ligt aan de rand van het Parc Naturel Régional du Morvan. Het is een heuvelachtig landschap met bossen, hagen, meertjes, bronnen en beken en kleinschalige landbouw met weidegebieden waarop vooral Charolais-koeien grazen. Op circa 18 kilometer liggen de opgravingen van Bibracte, een oude Gallische handels- en vestingstad, die destijds een enclave was in het Romeinse Rijk. Autun is de oude Romeinse tegenhanger, die er voor zorgde dat Bibracte uiteindelijk in de vergetelheid raakte: er zijn nog enkele bouwwerken bewaard gebleven zoals de Janus-tempel, waar elk jaar een klank- en lichtspel wordt opgevoerd.

General information

Opening times accommodationyear roundOpening times campsite01-05 t/m 30-09ReservationNecessary during whole year

Languages spoken

Dutch, English, German, French

Selfcatering housingunit

Number of persons4-5Number of holiday units1Price smallest unit per week€ 500-800 (v.a. 80 per nacht) per unit

Nature camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Number of tent pitches10Price tent per night€ 15-25 (inclusief maximaal 2 personen, extra persoon v.a. € 2,50 pp.)Price caravan/camper per night€ 15-25 (inclusief maximaal 2 personen, extra persoon v.a. € 2,50 pp.)Costs for use electricity per day€ 2,50-3,50Caravan rental price per day€ v.a. 70 (pipowagens)Caravan rental price per week€ 450-750 (pipowagens)Tent rental price per day€ v.a. 65 (safaritenten)Tent rental price per week€ 400-700 (safaritenten)

Food

Distance to supermarket8 kmDistance to restaurants0,5 km

Facilities

Wifi

Campfire/barbecue

Horseriding

Sauna/Turkish bath

Open-air swimming pool

Participation in daily farm-activities possible

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Horseriding

Boatrent

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Children

Small live stock for children

Participation in daily farm-activities possible

Playground

Open air children's pool

Games

Highchair

Cot

Special target groups

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)347

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Hilly scenery

Predominantly agricultural

Route description

Nearest cityAutun (24 km)Nearest villageÉtang-sur-Arroux (8 km)