1. France
  2. Alsace
  3. Wattwiller (Haut-Rhin, Grand-Est)
  4. Huttopia Wattwiller
image

Huttopia Wattwiller

Location and atmosphere

Natuurcamping Huttopia Wattwiller ligt middenin het Parc National des Ballons des Vosges, een smalle, groene bergketen tot circa 1600 meter en een waaier van lieflijke dorpjes met veel goedbewaarde vakwerkhuizen. In Frankrijk heeft de campingketen Huttopia al een grote naam op het gebied van natuurlijk maar ook comfortabel kamperen. Campings die zich zoveel mogelijk aanpassen aan de natuur en niet andersom. Ze zijn aangesloten bij het ONF, het Office National des Fôrets dat 11 miljoen hectare staatsbossen op het vasteland van Frankrijk en in de overzeese gebiedsdelen beheert. Haar missie is drieledig: voldoen aan de behoeften van de mens door houtkap in de productiebossen, het beschermen van natuur en milieu in de beschermde zones en toerisme. Om te voldoen aan de toenemende vraag van kampeerders die op zoek zijn naar een natuurlijk, gezellig en betaalbaar kampeerverblijf, heeft het ONF een camping charter gecreëerd dat gebaseerd is op minimale waarden van duurzame ontwikkeling, zoals het behoud van het bosaspect van de camping, het aanbieden van animaties en activiteiten in de natuur, de voorkeur geven aan hernieuwbare energie en milieuvriendelijke vervoersmiddelen, het voeren van een milieuvriendelijk beheer en de promotie van lokaal erfgoed.

Facillities

Naast de staanplaatsen zijn er ook mogelijkheden voor glamping: prachtige houten cabanes (Pierre & Bois); de zogenaamde Toile & Bois-tenten, een Canadese tent met een frame van canvas en hout, geïnspireerd op de leefomstandigheden van trappers in het verre noorden van Canada; een Trappeurtent met houtkachel en privébadkamer; of een cahutte, een houten tenthuis dat van alle comfort is voorzien. Houd rekening met de minimale verblijfsduur van twee nachten! Op het nieuwe terras van het restaurant kunt u een lekker drankje drinken, een ijsje eten of van een versgebakken pizza genieten. Sporten die u op de camping kunt beoefenen zijn tennis, volleybal, tafeltennis, jeu-de-boules. Er is een speeltuin voor de kinderen en er zijn gezelschapsspelletjes, een bibliotheek en een tafelvoetbalspel. Kinderen zullen zich hier nooit vervelen: elke ochtend worden er activiteiten georganiseerd zoals een pijl en boog leren maken, op schattenjacht gaan of spelletjes in het bos.

Surroundings and activities

De 170 kilometer lange wijnroute van de Alsace bestaat al sinds 1953 en is één van de oudste van Frankrijk. Het hele jaar door kunnen de bezoekers hier vele activiteiten doen die met wijn, wijngaarden en wijnkelders te maken hebben. Liefhebbers van architectuur en vakwerkhuizen kunnen uitstekend terecht in dorpjes als Eguisheim, Ribeauvillé en Riquewihren. Andere uitstapjes in de omgeving: het ecomuseum, het grootste levende openluchtmuseum van Frankrijk, dat laat zien hoe het leven er in een Elzasser dorp in de 19e eeuw uitzag. Bezoek ook Pretpark Europa, de Apenberg en de Adelaarsvluchten in Kintzheim of het kasteel Haut Koenigsbourg, leuk voor jong en oud. Een toeristische route die u te voet, per fiets of met de auto kunt afleggen is de Route des Crêtes. Geniet in uw eigen ritme van de idyllische landschappen en uitzichten. En vergeet niet Le Grand Ballon, de hoogste top van de Vogezen te beklimmen. Fijnproevers kunnen de wijnen van de Elzas ontdekken: Gewürztraminer en Riesling. Mulhouse heeft een automuseum.

General information

Opening times accommodation27-04 t/m 24-09Opening times campsite27-04 t/m 24-09ReservationNecessary during high season

Languages spoken

Dutch, English, German, French

Selfcatering housingunit

Number of persons22Number of holiday units4Price smallest unit per week€ 315 (vanaf-prijs, basic, laagseizoen) per unitPrice largest unit per week€ 1015 (tot-prijs, comfort, hoogseizoen) per unit

Normal camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches168Number of tent pitches100Price per child (<12)€ 4,50 (maximum prijs, gratis in het randseizoen)Price tent per night€ 19-30,50 (incl. 2 personen + auto)Caravan rental price per day€ 60-129Tent rental price per day€ 39-123Prices cabin or bungalow per day€ 45-129 (basic) en 60-145 (comfort)Prices cabin or bungalow per week€ 315-1015

Food

Own restaurant/canteenMeals availableBreakfastDinnerDistance to supermarket11 km

Facilities

Wifi

Campfire/barbecue

Open-air swimming pool

Facilities for playing outside

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked cycle routes

Marked trails

Guided nature tours

Indoor swimming pool

Tennis court

Wintersports

Mountaineering

Children

Playground

Open air children's pool

Games

Children's books

Highchair

Cot

Special target groups

Pets allowed

Landscape characteristics

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Mountainous to alpine landscape

Route description

Nearest cityMulhouse (25 km), Colmar (37 km)Nearest villageWattwiller, Cernay (4 km) en Thann (9 km)