1. France
  2. Languedoc-Roussillon
  3. Font-Romeu-Odeillo-Via (Pyrénées-Orientales)
  4. Huttopia Font-Romeu
image

Huttopia Font-Romeu

Location and atmosphere

Het Regionale Natuurpark van de Catalaanse Pyreneeën strekt zich uit over 138000 hectare. Beeldbepalend zijn de majestueuze toppen van de Mont Canigou, de Pic Carlit en de Puigmal. Het meer Les Bouillouses en omgeving vormen een beschermd natuurgebied op 2017 meter hoogte. U bent van harte welkom op Camping Huttopia Font-Romeu op een terrein van zeven hectare op de uitgestrekte hoogvlakte van La Cerdagne. Hier heeft u een adembenemend uitzicht op de bijna 3000 meter hoge bergtoppen. De camping ligt midden in het bos, vlakbij het centrum van Font-Romeu, een vakantieoord met meer dan 3000 zonuren per jaar! De Romaanse kunst heeft onmiskenbaar een stempel op de omliggende dorpen gedrukt. Mont-Louis, op 1600 meter, is het hoogste vestingplaatsje en sinds 2008 vanwege haar citadel ingeschreven op de Unesco werelderfgoedlijst net als overigens Villefranche-de-Conflent vanwege haar stadswallen en fortificaties. De camping is aangesloten bij het ONF, het Office National des Fôrets wat o.a. inhoudt dat er zo min mogelijk bomen gekapt worden, de camping gebruik maakt van duurzame energie, er activiteiten in de natuur aangeboden worden, het lokaal erfgoed gepromoot wordt en dat er voorzieningen voor minder validen aanwezig zijn.

Facillities

De 190 schaduwrijke, ruime kampeerplaatsen liggen verspreid in het bos en bieden plaats aan caravans, tenten en kampeerauto’s. Er zijn houten chalets of compleet ingerichte tenten te huur. De camping is tijdens de winter open voor een skivakantie. U kunt de 40 pistes met verschillende moeilijkheidsgraden bereiken via de kabelbaan op 300 meter van de camping.'s Avonds zijn er dan georganiseerde avonden met shows, films of verhalen. In de zomer is er een activiteitenprogramma voor gezinnen met handvaardigheden of pizza bakken. De camping is voorzien van een zwembad met peuterbadje, tafeltennis, kinderspelletjes, bibliotheek, televisiehoek en restaurant.

Surroundings and activities

Er ligt zo’n 160 kilometer aan bewegwijzerde wandelpaden en u kunt naar hartenlust bergklimmen. In de winter kunt u wandelen met sledehonden of genieten van natuurlijke warmwaterbronnen. Aan de voet van de Mont Canigou biedt het dierenpark van Le Casteil aan wolven, moeflons, beren, reeën en talloze vogelsoorten onderdak.

General information

Opening times accommodation15-06 t/m 11-09

Languages spoken

French, English

Normal camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches179Number of tent pitches125prices per person€ vanaf 7,60Price tent per night€ vanaf 15,20Price caravan/camper per night€ vanaf 15,20Costs for use electricity per day€ 5,30Tent rental price per week€ vanaf 427Prices cabin or bungalow per week€ vanaf 819

Food

Own restaurant/canteenFood-shop within accommodationBreakfastLunchDinnerDistance to supermarket0.4 kmDistance to restaurants0.4 km

Facilities

Campfire/barbecue

Open-air swimming pool

Facilities for playing outside

Guided excursions in the surroundings

Workshops and courses

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Open-air swimming pool

Tennis court

Wintersports

Children

Playground

Open air children's pool

Highchair

Cot

Special target groups

Facilities for wheelchair users (toilet, shower, bathroom, kitchen, etc.)

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)1600

Route description

Nearest cityPerpignan (89 km)Nearest villageFont-Romeu