1. France
  2. Lorraine
  3. Rupt-devant-Saint-Mihiel (Meuse)
  4. Ferme Equestre le Rupt
image

Ferme Equestre le Rupt

Location and atmosphere

De camping bevindt zich op de ruim 100 hectare grote biologische boerderij en manege Ferme Equestre le Rupt, in de Meuse, tussen de steden Verdun en Bar-le-Duc in de oude Franse regio Lotharingen en tegen de flanken van het Parc Naturel Régional de Lorraine. Wij, Wil en Joseph en onze kinderen, ontvangen u graag op onze kleine, eenvoudige, maar erg gezellige camping of in een van onze huisjes, hut of op de kampeerboerderij annex groepsverblijf. De plaats is ideaal voor mensen die van rust, eenvoud, natuur en paardrijden houden, maar er komen ook veel mensen die geïnteresseerd zijn in La Grande Guerre, de Eerste Wereldoorlog.

Facillities

De camping is klein; er is plaats voor zo'n 20 à 25 tenten, caravans en campers. Afhankelijk van de drukte kan de auto naast de tent of caravan, of op een parkeerplaats direct naast de camping. De plaatsen zijn niet afgebakend, er is schaduw genoeg voor degenen die dat willen, en het sanitair is op het terrein; eenvoudig maar schoon met warm en koud stromend water, en een vrieskist voor collectief gebruik. Er is stroom voor degenen die dat willen (niet bij de prijs inbegrepen), maar alleen te gebruiken voor licht en koelkast; geen verwarmingen en elektrische barbecues. Voor de BBQ, en voor de gezelligheid, mag u een kampvuurtje maken. Reserveren is niet mogelijk, maar een plaatsje is er eigenlijk altijd wel. Op het terrein van de camping hebben we een eenvoudige hut, voor 4 à 6 personen. Verder zijn er buiten het kampeerterrein 2 huisjes voor 4 à 6 personen, en een groepsverblijf/kampeerboerderij voor maximaal 15 personen. Hiervoor dient U wel te reserveren, net als wanneer u met uw paard wilt komen. Bij de camping is een meertje dat gevoed wordt door een bron; hier kunt u heerlijk zwemmen. Kinderen kunnen kennismaken met de paarden en pony’s op de manege, het vee, de kippen, geiten, honden, katten en het varken.

Surroundings and activities

Via de onverharde bospaden en landwegen ontdekt u het landschap van het departement La Meuse het beste: te voet, op de fiets, of te paard of pony. Vanuit de manege worden korte en langere trektochten georganiseerd. Ook de kunstroute Vent-des-Forêts (http://ventdesforets.com/) kunt u te paard bezichtigen. Bezoek ook de charmante kunst- en cultuurstad Bar-le-Duc (22 km). Hier wordt in de zomer het Renaissancefestival gehouden. Verdun is vooral bekend door de gevechten die hier plaatsvonden tijdens de Eerste Wereldoorlog. Er zijn diverse oorlogsmonumenten en forten te bezichtigen. De steden Nancy en Metz liggen wat verder (75 km) maar zijn zeker het bezoeken waard.

General information

Opening times accommodationyear roundOpening times campsite01-04 t/m 31-10ReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German, French, Dutch, English

Selfcatering housingunit

Number of persons10Number of holiday units2Please bring your own sleeping bagPrices on request

Group accommodation

Number of persons15Please bring your own sleeping bagPrices on request

Farm camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches25prices per person€ 6Costs for use electricity per day€ 3Prices cabin or bungalow per day€ 25 per persoon

Food

Distance to supermarket10 kmDistance to restaurants10 km

Facilities

Campfire/barbecue

Horseriding

Natural swimmingpool

Guided excursions in the surroundings

Detailed information on the environment

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Children

Small live stock for children

Special target groups

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)270

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Hilly scenery

Predominantly agricultural

Farm production

A part-time farm

Organic or biodynamic farm

Stock breeding, Poultry

Route description

Nearest city44 km au S de VerdunNearest villageRupt-devant-Saint-Mihiel