1. France
  2. Lorraine
  3. Romagne-sous-Montfaucon (Meuse)
  4. Ferme de la Gabrielle
image

Ferme de la Gabrielle

Location and atmosphere

Ferme la Gabrielle ligt in de Argonne, zuidelijk van de Franse Ardennen en is een eenvoudige, kleinschalige accommodatie met verblijfsmogelijkheden 'voor elk wat wils'. Het is een prachtige stek met vele mogelijkheden, goede informatie over wandel- en fietsroutes, culturele bezienswaardigheden en evenementen. Bij de wederopbouw van deze boerderij uit 1922 zijn veel materialen opnieuw gebruikt. Water is afkomstig uit de eigen bron en wordt gezuiverd met UV-licht. Op het terrein zijn hagen en ruige bermen aangelegd om de diversiteit van wilde planten, vogels, vlinders en kleine (zoog-) dieren te bevorderen. Het terrein is ’s nachts minimaal verlicht.

Facillities

Er zijn drie vakantiehuizen voor twee tot vijf personen met slaapkamers, woonkamer met houtkachel, soms een bedbank, keuken met vierpitter, koelkast, oven en magnetron. Op een huisje na is alles gelijkvloers, met gemeubileerd terras en barbecue, grasveld en vrij uitzicht. Het sanitair bestaat uit een toilet en douche plus wastafel. De gîtes worden het hele jaar verhuurd voor tenminste twee nachten, in juli en augustus uitsluitend per week. U kunt gebruik maken van de ontbijtservice, maar die is niet standaard bij de prijs inbegrepen. Op La Gabrielle is een camping déclaré, een kleine camping met zes plaatsen op een terrein zo groot als twee voetbalvelden, met rondom glooiende akkers en weiden. U heeft vrij uitzicht en veel ruimte. Op het terrein zijn terrassen aangelegd van gras en aanplant van fruitbomen waardoor een beekje kabbelt dat ’s zomers soms droogvalt. De plaatsen zijn niet afgebakend, maar door de ruime terrassen met ruige bermen heeft ieder een eigen plek met stroomaansluiting. Het sanitair is schoon en rolstoeltoegankelijk. U wordt verzocht uitsluitend biologisch afbreekbaar spoelmiddel te gebruiken, dan kunt u vuil water ter plekke lozen. Voor fietsers die een goedkoop alternatief zoeken voor een kamer met ontbijt is er de trekkershut. De hut is klein en wordt niet gedeeld met vreemden. Er staan drie bedden, een tafel met stoelen en een eenpitter met toebehoren. U maakt gebruik van het campingsanitair en indien gewenst ontbijt. Op La Gabrielle is uw huisdier welkom met eigen mand, slaapkamers zijn verboden terrein en op het erf aangelijnd.

Surroundings and activities

De Argonne is een dunbevolkte regio met dorpjes waarin u zich in de jaren ’50 waant. In deze regio zijn weinig voorzieningen, maar elk dorp heeft zijn eigen feestdag met rommelmarkten en aktiviteiten. Het is een gebied ten zuiden van de Franse Ardennen en vormt de natuurlijke grens tussen de Champagne-streek en Lotharingen. Het is een dichtbebost heuvellandschap of cuesta van ongeveer 80 bij 30 kilometer. Dit stukje Frankrijk is toeristisch nog niet ontdekt. Vanaf het vroege voorjaar tot in de herfst wordt u verrast door een afwisselend landschap met glooiende akkers en weiden, bossen, beekdalen met hagen en een rijkdom aan planten en dieren. Ideaal voor wandelaars en fietsers. In april organiseren wij een wandelvierdaagse voor maximaal 20 deelnemers. Verspreid in het landschap vindt u kastelen, vestingen, abdijen en sporen van de Maginotlinie (Tweede Wereldoorlog). Op uitgebreide schaal wordt aandacht besteed aan La Grande Guerre (Eerste Wereldoorlog) en de Slag bij Verdun. De geschiedenis van de dorpen is ook te vinden in kerken, bij wasplaatsen en op kerkhoven. Er lopen drie LAF-fietsroutes door Romagne-sous-Montfaucon: 1. Langs Oude Wegen van Maastricht naar Santiago de Compostella; 2. Groene Valleien van de Belgische kust door Noord-Frankrijk naar de Moezel en 3. Langs de Frontlijn ‘14-‘18 van de Belgische kust door Noord-Frankrijk via Verdun tot de Zwitserse grens. Maar u kunt ook kiezen voor velo-rail, leuk voor kinderen. Andere uitstapjes met kinderen zijn Montfaucon met toren en rondwandeling, de Butte de Vauquois-wandeling bij het verdwenen dorp en Le Kaiser Tunnel, Châtel-Chéhéry met de wandeling Sergeant York of de vestingwallen van Montmédy.

General information

Opening times accommodationyear roundOpening times campsite01-04 t/m 01-11ReservationNecessary during whole year

Languages spoken

Dutch, English, French, German

Selfcatering housingunit

Number of persons9Number of holiday units3 (verblijfsduur minimaal 2 nachten)Price smallest unit per week€ 230-260 per unitPrice largest unit per week€ 270-390 per unit

Group accommodation

Prices on request

Farm camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches6Number of tent pitches6prices per person€ 4Price per child (<12)€ 2,50 (kinderen t/m 8 jaar)Price tent per night€ 12 (korting van € 4 ,00 voor fietsers zonder auto)Price caravan/camper per night€ 12Costs for use electricity per day€ 3,50Prices cabin or bungalow per day€ 19-26 (1 of 2 personen, trekkershut)

Food

Meals availableVegetarian, veganistic or biological meals availableDietary requirements are taken into accountBreakfast€ 6 (kinderen tot 8 jaar tegen gereduceerd tarief)Lunch€ op afspraak mogelijk bij deelname aan wandelvierdaagseDinner€ 15 (kinderen tot 8 jaar tegen gereduceerd tarief)Distance to supermarket10 kmDistance to restaurants10 km

Facilities

Wifi

Campfire/barbecue

Natural swimmingpool

Guided excursions in the surroundings

Detailed information on the environment

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked cycle routes

Marked trails

Guided nature tours

Boatrent

Tourist narrow gauge, steam train journey

Children

Playground

Indoor playroom

Games

Special target groups

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

Facilities for wheelchair users (toilet, shower, bathroom, kitchen, etc.)

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)211

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Hilly scenery

Stream, river, canal

Farm production

A part-time farm

Small, traditional and ecological farm

Horticulture

Route description

Nearest cityVerdun (40 km), Reims, Metz, Bar-le-Duc, Parijs (250 km)Nearest villageRomagne-sous-Montfaucon, Dun-sur-Meuse (10 km)