1. France
  2. Basse-Normandie
  3. Saint-Cyr-du-Bailleul (Manche)
  4. Gîte Paysan de la Motte
image

Gîte Paysan de la Motte

Location and atmosphere

De Gîte Paysan de la Motte is ondergebracht in een deel van een kasteeltje uit de 18e eeuw. Chrystelle is biologisch boerin die met haar arbeid een bijdrage willen leveren aan verantwoord voedsel. Ze werkt met respect voor mens, dier en omgeving. Zij verwelkomt graag gasten op haar boerderij, midden in het karakteristieke Normandische coulissenlandschap van heuvels, heggetjes en fruitbomen. Het perfecte vakantieoord voor grote gezinnen of families die samen op vakantie willen.

Facillities

De kamers in de gîte zijn ruim met plaats voor acht personen. Op de benedenverdieping is een keuken en een woonkamer met grote open haard. Boven zijn drie slaapkamers, een toilet en een ruime badkamer. Kinderen hebben hier de ruimte om lekker buiten te spelen. Er is een zandbak, een trampoline en een schommel in een ruime tuin. Ze kunnen ook kennismaken met de koeien, kippen, konijnen en de ezel. Er is een royale kruiden- en moestuin waar gasten in het seizoen gebruik van kunnen maken. Verder kunt u groenten, brood en rundvlees bestellen. Aan de accommodatie is verder melk, appel- en perensap, cider, perenwijn en Calvados Pommeau verkrijgbaar, alle biologisch geproduceerd op de boerderij. In de winter nodigt Chrystelle, zij is gespecialiseerd in de glutenvrije keuken, u graag uit aan tafel. Ze organiseert ook kookworkshops.

Surroundings and activities

In de lente is het hier schitterend als de perenbomen in bloei staan. In het najaar is het volop oogsttijd voor de fruitboeren en kunt u genieten van de intense herfstkleuren en enorme bedrijvigheid. De omgeving is ideaal voor wandeltochten en mountainbiken. Eén van de wandelroutes Voies Vertes de la Baie du Mont Saint-Michel loopt achter de boerderij langs en ook de Vélocenie, de groene fietsroute tussen Parijs en de Mont Saint-Michel, ligt op slechts 300 meter van La Motte. Een bezoek meer dan waard zijn het Musée de la Pomme et de la Poire in Barenton (5 km), Domfront, een klein Middeleeuws stadje met een relatief goedbewaarde donjon en stadsmuren, de watervallen van Mortain-Romagny en voor de klimfanaten La Fosse Arthour te Saint-Georges-de-Rouelley in het Parc Naturel Régional et Géoparc Normandie-Maine (6 km). U bevindt zich op ongeveer 1,5 uur rijden van de Geallieerde landingsstranden en het gedenkteken van Caen.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

Spanish, French, English

Selfcatering housingunit

Number of persons8Number of holiday units1Please bring your own bed linenPlease bring your own towelsPrice smallest unit per week€ 600 per unit

Food

Sales of own produceDistance to supermarket5 kmDistance to restaurants3 km

Facilities

Campfire/barbecue

Tours of the farm

Participation in daily farm-activities possible

Workshops and courses

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Horseriding

Windsurfing

Sailing

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Health resort

Children

Small live stock for children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)116

Sea, beach, dunes, lagoon

Hilly scenery

Predominantly agricultural

Farm production

A full-time farm

Organic or biodynamic farm

Pastural agriculture, Fruticulture, Stock breeding

Route description

Nearest cityMortain, DomfrontNearest villageSaint-Cyr-du-Bailleul