1. France
  2. Midi-Pyrénées
  3. Le Massegros-Causses-Gorges (Lozère, Occitanie)
  4. Camping Huttopia Gorges du Tarn
image

Camping Huttopia Gorges du Tarn

Location and atmosphere

Camping Gorges du Tarn ligt ingeklemd tussen drie natuurparken; het niet zo bekende Parc Naturel Régional de l'Aubrac, het Parc National des Cévennes en het Parc Naturel Régional des Grands Causses. Tezamen vormen zij het Centraal Massief. Aubrac is een vulkanisch granietplateau met beukenbossen en arme landbouwgrond. Het is zeer dunbevolkt en toerisme is er nagenoeg onbekend. De Cevennen en de Grands Causses daarentegen zijn zachte en poreuze kalksteenplateaus, wat heeft geleid tot een grillig landschap van diep uitgesleten gorges of canyons, die uitmonden op de Rhône richting Middellandse Zee of de Garonne richting Atlantische Oceaan. Het Centraal Massief is dan ook een waterscheidingsgebied. De camping ligt aan de oever van de Tarn en u bent dan ook omgeven door weelderig begroeide rotsformaties die nagenoeg verticaal oprijzen vanaf de oevers van deze rivier, nabij de Pas de Soucy.

Facillities

Op de camping kunt u met eigen kampeermiddelen terecht, maar u kunt ook kiezen voor het gemak van huurtenten, roulottes en chalets. Alle verblijfsaccommodaties zijn volledig en tamelijk luxe ingericht en ook de overige voorzieningen en faciliteiten zijn nieuw en geheel in overeenstemming met de Huttopia-richtlijnen. Er is een uitgebreide activiteitenkalender, die vooral gericht is op kennismaking met de natuur. Ook voor kinderen is er ruime aandacht. In het laagseizoen kunt u 10-20% korting krijgen bij een minimale verblijfsduur van 5-7 dagen. In het hoogseizoen kan het hier behoorlijk druk zijn.

Surroundings and activities

De rivier Tarn is uiteraard de voornaamste trekpleister en nodigt uit tot allerlei vormen van watersport. Maar u kunt hier ook uitstekend wandelen in het middelgebergte van het Centraal Massief en talloze vormen van bergsport beoefenen. In de omgeving zijn nagenoeg geen grote steden. Millau is de dichtstbijzijnde en biedt tevens de gelegenheid om het beroemde viaduct te bewonderen. Een leuk plaatsje om te bezoeken is het Middeleeuwse Florac aan de Tarn. Onderweg passeert u ook Castelbouc met een prachtige kasteelruïne.

General information

Opening times campsite20-04 t/m 04-10ReservationNecessary during whole year

Languages spoken

English, French

Selfcatering housingunit

Please bring your own towelsPrices on request

Nature camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Price tent per night€ 16,50-39,10Caravan rental price per day€ 68-134 (Roulottes tot 5 personen)Caravan rental price per week€ 408-804Tent rental price per day€ 43-120 (Sweet Tents, Family Tents en Classic Tents tot 4 à 5 personen)Tent rental price per week€ 258-720Prices cabin or bungalow per day€ 75-148 (Chalets tot 5 personen)Prices cabin or bungalow per week€ 450-888

Food

Own restaurant/canteen

Facilities

Wifi

Campfire/barbecue

Open-air swimming pool

Natural swimmingpool

Facilities for playing outside

Sports facilities

Guided excursions in the surroundings

Detailed information on the environment

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Guided nature tours

Boatrent

Mountaineering

Special target groups

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Mountainous to alpine landscape

Stream, river, canal

Route description

Nearest cityMillau (35 km), Sévérac-les-Chateaux (30 km)Nearest villageLes Vignes (1 km)