1. France
  2. Midi-Pyrénées
  3. Lachapelle-Auzac (Lot)
  4. Au Blagour
image

Au Blagour

Location and atmosphere

In een prachtig waterrijk dal bezitten wij 3,5 hectare beschermde natuurgrond. Op ons privéterrein bevinden zich natuurlijke waterbronnen, een rivier en een beek, een verstopbos en een heuse grot. We hebben een kleinschalige forelkwekerij en een vijver met waterplanten, insecten, kikkersoorten en koi-karpers. Het stikt hier van de vlinders en libellen. We hebben een kruidentuin, een moestuin en een kleine boomgaard met appels en walnoten. Twee ezels, kippen voor de eieren, poezen en twee lieve honden. We wonen hier al 15 jaar. Het is rustig, maar wel gezellig overdag. ’s Avonds is het stil en heeft u een fantastische sterrenhemel. Er is een zout zwembad gebouwd in een forelbasin: 12 meter lang en 3,5 meter breed en met een ondiep kindergedeelte. Mijn man Ludo is bioloog en neemt alle tijd om uitleg te geven over het karstlandschap van de Blagour. Alle accommodaties hebben een informatiemap liggen met hoe om te gaan met de bronnen, de dieren en de natuur. De sfeer is hier heel los en makkelijk.

Facillities

We hebben een huisje voor twee personen en een woonwagen of roulotte voor twee à vier personen. Elk logement is vrijstaand, heeft ruimte, vrij uitzicht en eigen voorzieningen. Huur van bedlinnen (€ 7,50) is mogelijk en de eindschoonmaakkosten bedragen € 30-50. De roulotte beschikt over een droogtoilet en het huisje maakt gebruik van een warmtepompsysteem. Zonneboilers staan op de planning. In een schuur is een wifi-plaats gemaakt met tafels en stoelen waar u wat kunt drinken en waar eieren, groenten en jam plus wijn verkrijgbaar zijn in de zomer. Omdat we op de boerenmarkt staan met gegrilde en gerookte forel, nemen we onze gasten vaak mee of laten we ze onze specialiteit proeven. We verkopen aan huis onze noten, eieren, jam en het overschot aan groenten.

Surroundings and activities

We liggen supercentraal tussen de bedevaartsplaats Rocamadour, het Middeleeuwse Sarlat, Domme, Martel, Collogne-la-Rouge en Turenne. Er is veel geschiedenis om ons heen. Prachtige plaatsjes. Verder de rivier de Dordogne (5 km) om te kanoën en te zwemmen. Verder zijn er vele parken en tuinen voor jong en oud. Vanuit ons dal kunt u geweldig wandelen en fietsen. Fietsen staan hier klaar.

General information

Opening times campsite15-03 t/m 31-12ReservationNecessary during whole year

Languages spoken

Dutch, English, French, German

Selfcatering housingunit

Number of persons2Number of holiday units1Please bring your own bed linenPrices on request

Food

Sales of own produceBreakfast€ 5Distance to supermarket4 kmDistance to restaurants1 km

Facilities

Wifi

Campfire/barbecue

Bicycles for rent

Wellness activities (massage, etc.)

Open-air swimming pool

Tours of the farm

Participation in daily farm-activities possible

Workshops and courses

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Boatrent

Open-air swimming pool

Children

Small live stock for children

Playground

Open air children's pool

Highchair

Cot

Special target groups

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Hilly scenery

Predominantly agricultural

Farm production

A part-time farm

Small, traditional and ecological farm

Pastural agriculture, Fruticulture, Fishfarming

Route description

Nearest citySouillac (9 km), Sarlat-la-Canéda (33 km), Brive-la-GaillardeNearest villageLachapelle-Auzac (4 km), Martel (16 km)