1. France
  2. Centre
  3. Bracieux (Loir-et-Cher)
  4. Huttopia les Châteaux
image

Huttopia les Châteaux

Location and atmosphere

Camping Huttopia les Châteaux is een bosrijk terrein van acht hectare. Er stromen twee rivieren door het kampeerterrein. De camping is omringd door de beroemde kastelen van de Loire en het Val de Loire staat in zijn geheel op de werelderfgoedlijst van Unesco. Château Villesavin (3 km), Château de Chambord (8 km) en Château de Cheverny (9 km) kunt u gemakkelijk met de fiets bezoeken. Het gebied is relatief vlak. Deze streek is vooral in historisch opzicht en qua rijkdom aan architectuur heel aantrekkelijk en is ideaal voor cultuurliefhebbers met een groen hart.

Facillities

De camping is voorzien van 350 schaduwrijke, vlakke staanplaatsen en is geschikt voor tenten, caravans en campers. Er zijn houten mobile-homes en chalets te huur of compleet ingerichte tenten, gemaakt van hout en zeildoek. De meest luxe hebben zelfs een eigen badkamer en houtkachel. Ontspannen is mogelijk bij het verwarmde zwembad en u kunt tennissen of tafeltennissen. In de zomer zijn er diverse sporttoernooien of speurtochten. Ook staat een computer met internet tot uw beschikking. In de algemene ruimte is een kleine bibliotheek met boeken over de regio, diverse spelletjes en een restaurant. De camping heeft fietsverhuur, een beveiligde fietsenstalling, een wasserette en een servicepunt voor kampeerauto’s.

Surroundings and activities

In de omgeving kunt u paardrijden, ezeltochtjes maken, golfen, de chocoladefabriek bezoeken of ’s nachts gaan kanovaren op de Loire en naar de sterren kijken,. Bracieux, ook wel het groene resort genoemd, is te voet bereikbaar en voorzien van leuke winkels en de Oude Hal uit de 15e eeuw met op donderdagochtend de traditionele markt. Zoo Parc de Beauval (40 km) is een mooie dierentuin. Chaumont-sur-Loire (37 km) heeft een tuinfestival en het kasteel van Blois ligt op 20 kilometer.

Special remarks

Deze camping heeft een Accueil Vélo label waarmee het fietsers services aanbiedt zoals: – Een overdekte fietsenstalling, reparatiekit – Een gastvrije ontvangst: praktische informatie en advies over fietsroutes en het weer – Aangepaste services: bagagetransfer, wassen en drogen van de was, verhuur van fietsen en accessoires, fietsen wassen etc.

General information

Opening times campsite30-03 t/m 05-11ReservationNecessary during high season

Languages spoken

French, EnglishDutchEnglishFrench

Selfcatering housingunit

Number of persons5Price smallest unit per week€ 66 -126 per unit

Normal camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches274Number of tent pitches201prices per person€ 15,90 tot 39 (2 personen + staanplaats + voertuig)Price per child (<12)€ 0 tot 5Caravan rental price per day€ 66 tot 126 (mobile-home)Tent rental price per day€ 35 tot 122

Food

Own restaurant/canteenFood-shop within accommodationBreakfastLunchDinnerDistance to supermarket0.3 kmDistance to restaurants0.3 km

Facilities

Campfire/barbecue

Bicycles for rent

Open-air swimming pool

Facilities for playing outside

Guided excursions in the surroundings

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Boatrent

Tennis court

Children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)80

Route description

Nearest cityBlois (20 km)Nearest villageBracieux